Kun maa keinuu

Ajankohta: 06.11.2020 19:00-20:00
Paikka: Teatteri Avoimet Ovet
Osoite: Erottajankatu 5, 00130 Helsinki

LIPUT: Lippu.fi

Teatteri Avoimien ovien ohjelmistosivu

 

Kun maa keinuu
– hetkiä Vuosisadan rakkaustarinasta

 ”Kun maa keinuu,
otan aivan pieniä askelia
miltei täysin
huomaamattomia
niin ehkä voin
pysyä tasapainossa”
(Märta Tikkanen)

Kun maa keinuu – hetkiä Vuosisadan rakkaustarinasta on tekstin, liikkeen ja visuaalisuuden keinoin kerrottu esitys siitä, miten alkoholistin puoliso kokee oman ja lastensa tilanteen. Kuinka hengittää, kun elämää värittää seuraavan juomakauden arvaamaton, mutta vääjäämätön lähestyminen? Mihin kaiken mukana kulkeva suuri rakkaus riittää?

Esityksen teksti on sovitettu Märta Tikkasen ajattomasta runoteoksesta Vuosisadan rakkaustarina, joka riipaisevan osuvasti kuvaa alkoholistin läheisten rakkautta, kipua ja kamppailua ongelman keskellä. Kun maa keinuu -esityksen keskeisenä henkilönä, alkoholistin puolisona, nähdään kaksi naista, näyttelijä Angelika Meusel (Rakastajat-teatteri) ja tanssija Kati Aalto (Pori Dance Company). Perheen lapsina esiintyvät Matleena Salmi ja Samu Murro (Tanssikoulu Tankka).

Esityksen on sovittanut ja ohjannut Katariina Lohiniva. Koreografian on tehnyt Mikko Lampinen (Pori Dance Company), joka yhdessä Toni Randellin kanssa vastaa myös esityksen visualisoinnista. Työryhmä on toteuttanut esityksen yhteistyössä Porin Teatterin, Pori Dance Companyn, Rakastajat-teatterin ja Tanssikoulu Tankan kanssa. Ensi-ilta nähtiin Porin Teatterin Pienellä näyttämöllä 23.11.2019.

sovitus ja ohjaus Katariina Lohiniva
koreografia Mikko Lampinen
valo- ja äänisuunnittelu Toni Randell
visualisointi Mikko Lampinen ja Toni Randell
pukusuunnittelu Annukka Pykäläinen
musiikkiasiantuntija Jouni Hokkanen
graafinen suunnittelu Veera Lohiniva
näyttämöllä Angelika Meusel, Kati Aalto, Matleena Salmi, Samu Murro
tuotanto Katariina Lohiniva ja työryhmä yhteistyössä Pori Dance Companyn, Rakastajat-teatterin ja Porin teatterin kanssa.

Esityksen kesto noin 1 t, ei väliaikaa.
esitykset 5.11. klo 19, 6.11. klo 19 ja 7.11. klo 16