Emme vaadi koronapassia tällä hetkellä! Tutustu turvallisuusohjeisiimme.

Ke 8.12.
Timo Tuominen:
​​​​​​​Brel Chanson
​​​​​​​-toivelauluilta

"Etkö vielä tiedä kuka on Brel?
Mitä Brel ajattelee elämästä –rakkaudesta –intohimosta -tuskasta.
Tämän kertoo Timo Tuominen laulaessaan Brelin lauluja. Tai ei hän laula - hän elää laulut - kokonainen taiteilijamaailma - hurjuus - ääriään koetteleva ihminen aukeaa edessäsi - Kokonaisuus uudistaa kuulijan. Olet tunteiden vuoristoradalla. Heittäydy sinne! Hyvää matkaa. - Seela Sella"

​​​​​​​Ke 8.12. klo 19.00 | Liput 29/25/16€
​​​​​​​

INFO

"Etkö vielä tiedä kuka on Brel?
Mitä Brel ajattelee elämästä –rakkaudesta –intohimosta -tuskasta.

Tämän kertoo Timo Tuominen laulaessaan Brelin lauluja. Tai ei hän laula - hän elää laulut - kokonainen taiteilijamaailma - hurjuus - ääriään koetteleva ihminen aukeaa edessäsi - Kokonaisuus uudistaa kuulijan. Olet tunteiden vuoristoradalla. Heittäydy sinne! Hyvää matkaa. Toivottaa Seela Sella"

"Vuodesta 2011 olen hääräillyt näiden chansoneiden kanssa. Silloin ensi-iltansa sai ”Timo Tuominen avec Jacques Brel”, vuonna 2013 ”…encore Brel” ja 2017 ”…Brel final”. Käännöksiä näihin Brel –helmiin olen tehnyt reilut 60 ja näitä on nähty Kansallisteatterin lisäksi siellä täällä.


Juolahtipa sitten mieleen että mitäs jos pitäisi toivechanson-illan, sellaista en ole, ainakaan itse, koskaan nähnyt. Yleisö saisi sitten listalta pyydellä mitä haluaa ja mahdollisimman monet toiveista pyrkisimme muusikoiden kanssa täyttämään. Illan dramaturgia, kesto ja oikeastaan kaikki olisi korkeammassa (eli yleisön) kädessä. Sehän osoittautuikin sitten aivan loistavaksi ideaksi. ”Konsertit” olivat ennustamattomuudessaan aivan erilaisia, mutta hillittömän hauskoja kaikki.​​​​​​​

Esitystä on kyselty uudelleen, paljon, ja niinpä päätinkin pitää uuden illan keväällä -20. Tässä on kuitenkin ollut niin kaikenlaista että suunnitelmat meni uusiksi...

Olenkin erittäin onnellinen että nyt minulla on mahdollisuus antaa herrojen muusikoiden kanssa tämä ilta Rakastajat-teatterin Kulttuuritehdas Kehräämössä."

Illan listalta löytyy ”Encore”, ”Final” ja osin ”Avec Jacques Brel” –esitysten laulut, ja kanssani lavalta paksuine nuottikansioineen ilmiömäiset:

ESITYSPÄIVÄT JA LIPUT

Kehräämö
Ke 8.12. klo 19

Liput 29/25/16€

Ovet aukeavat 1h ennen esityksen alkua
Kesto n. 2h (sis. väliajan)TEKIJÄT

Timo Tuominen: Laulu
Tomi Rikkola: kitara/alttoviulu

Tuomas Timonen: rummut
Marko Roininen: piano/haitari
Jori Huhtala: kontrabasso
"Haluan kiittää Timo Tuomista ja mahtavia soittajia. Olen lähes sanaton näin esityksen jälkeen. Millaisillahan turbokierroksilla itse esittäjä menee loppuillan :)
Timon ääni, lavakarisma, vimma ja voima tulkinnassa, eläytyminen ja läsnäolo jätti lähes sanattomaksi. Ilon ja surun kyyneliltäkään en välttynyt. Liekö normaalia, mutta yleisö osoitti suosiotaan ja kunnioitustaan esityksen lopussa seisten. "


"Jacques Brel on aina ollut suosikkini laulujen tekijänä ja tulkitsijana. Suomessa ilmaantui yllättäen tekijä joka nousi ykköseksi nimenomaan tulkitsijana. Tuominen on kääntänyt lähes kaikki esittämistään lauluista itse. Siksi hänestä on tullut auteur, tekijä. Hän on aivan sanojensa takana, ne tulevat suoraan sisältä, ytimestä, mistä johtuu että ne kohtaavat yleisönsä niin hyvin." Erkki Saarela. näyttelijä


"lta oli aivan häikäisevä! Ainahan minä olen tiennyt että Tuominen on upea näyttelijä, niin kuin nyt tämä Draculan roolikin, mutta olin aivan hämmästynyt kun näin hänessä tällaisia uusia puolia.
Ihmiset eivät varmaan tiedäkään että hän on näin huikea laulaja ja näiden Brel-laulujen uskomattoman voimakas tulkitsija, aivan käsittämättömän taitava! Ja kun kuulin että hän on tehnyt nämä käännöksetkin, että sellainenkin taito hänellä on…" Liisamaija Laaksonen. Näyttelijä, kirjailija


​​​​​​​NÄMÄ VOISIVAT KIINNOSTAA SINUA​​​​​​​