KokoTeatteri: CONSTELLATIONS

KokoTeatteri
CONSTELLATIONS

Ke 6.9. klo 19.00-20.20
To 7.9. klo 19.00-20.20
Kulttuuritehdas Kehräämö

Esityskieli suomi.

Ovet avataan 30min ennen esitystä. Esityksessä ei ole väliaikaa.

Liput: 20/15 €

Lippukauppaan

Seksikäs. Sivistynyt. Äärimmäisen upea. Muun muassa näillä sanoilla kriitikot kuvaavat Nick Paynen (UK) Constellations-näytelmää, joka sai suomenkielisen kantaesityksensä KokoTeatterissa 25.3.2017. Teoksen pääosissa loistavat Sami Saikkonen ja Sonja Sorvola.

Constellations on kertomus rakkaudesta, vapaasta tahdosta ja multiversumiteoriasta. Kun kaikki mahdolliset vaihtoehdot ovat olemassa yhtä aikaa, jokainen tekemämme valinta määrittelee, minkä näistä mahdollisista tulevaisuuksista tulemme kokemaan. Mitä, jos olisin valinnut toisin?

Anna Veijalaisen ohjaus on huikaisevan kaunis yhdistelmä tanssi- ja teatteritaidetta. Tähtimatka, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Nick Payne (s. 1984) on palkittu brittikirjailija, jonka teoksia on kantaesitetty mm. Lontoon Royal Court Teatterissa. Evening Standard Theatre Awards palkitsi Constellationsin vuoden 2012 parhaana näytelmänä.

”…Hienovireinen ja äärimmilleen hiottu teksti, suoranainen käsityötaidon bravuuri on itsessään nautittavaa kuultavaa…”Maria Säkö, HS 27.3.2017

”…Kokonaisuutena Consellations on hyvin intiimi ja pakahduttavakin esitys, jonka perimmäinen sanoma on äärettömän suuri: jokaisella, pienelläkin valinnalla me omalta osaltamme muokkaamme maailmankaikkeutta ja suljemme pois lukemattomia muita mahdollisuuksia. Siksi kaikella tekemisellämme on merkitystä.”Annikki Alku, Demokraatti

Suomennos: Sonja Sorvola
Ohjaus: Anna Veijalainen
Rooleissa: Sami Saikkonen ja Sonja Sorvola
Lavastus: Alisha Davidow
Valosuunnittelu: Jere Kolehmainen
Äänisuunnittelu: Juha Tuisku
Pukusuunnittelu: Sonja Sorvola
Ennakkokuvat, juliste: VHS Jaakko Vuorenmaa ja Junnu Lusa
Esityskuvat: Anna Aalto
Tiedottaja: Viivi Pietiläinen
Tuottaja: Anna Veijalainen


Kokoteatteri

Turun Sanomien arvostelu

Demokraatti.fi:n arvostelu

Kulttuuritähdet arvostelu