suomi / Irlanti: näytelmäkirjailijoiden kohtaaminen - keskustelutilaisuus

Uuden näytelmän ohjelma UNO & Rakastajat-teatteri
Pe 8.9. klo 11.00-14.00
KulttuuriKulma, Gallen-Kallelankatu 7

Yhteiskunnallisen tilanteen ja lähihistorian vaikutukset suomalaisen ja irlantilaisen näytelmäkirjailijan mentaliteettiin ja aiheisiin.

Englanninkielinen keskustelutilaisuus näytelmäkirjailijoille, avoin myös yleisölle!

Keskustelu pohjautuu edellisenä päivänä pidettyyn GENDER/SUKUPUOLI-workshopiin, joka on Uuden näytelmän ohjelman sekä Rakastajat-teatterin yhteinen työpaja suomalaisille ja irlantilaisille naisnäytelmäkirjailijoille.

VIRITYS Kenen ääni kuuluu tällä hetkellä näytelmäkirjallisuudessa / näyttämöllä Suomessa ja Irlannissa. Kuka saa kirjoittaa, ja mistä? Kenellä on varaa ja mahdollisuus kirjoittaa?

KESKUSTELIJAT Näytelmäkirjailijat Irlannista ja Suomesta: Lian Bell, Nancy Harris, Deirdre Kinahan, Paula Salminen, ja Elina Snicker (moderointi)

KENELLE Tilaisuus on suunnattu ensisijaisesti näytelmäkirjailijoille ja muille teatterin ammattilaisille, mutta se on avoin myös muille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

LISÄTIEDOT Keskustelu käydään englanniksi. Tilaisuudesta toteutetaan podcast, joka tulee kuunneltavaksi Uuden näytelmän ohjelman nettisivuille.

TIEDUSTELUT UNOn johtaja, Saara Rautavuoma

p. 050 302 0706, saara@teatterikaksipistenolla.fi


Deirdre Kinahan on Dublinissa asuva näytelmäkirjailija ja teatterituottaja. Hänen palkittuja näytelmiä ovat mm. MOMENT, Wild Sky ja These Halcyon Days. Deirdre kirjoitti ensimmäisen näytelmänsä 1999 Ruhama Women’s Projectin naisten kokemuksista prostituoituina.

Nancy Harris on Lontoossa asuva irlantilainen näytelmäkirjailija. Hänen näytelmänsä Our New Girl on käännetty suomeksi 2015 ja sitä on esitetty Kokoteatterissa Helsingissä. Nancy on myös kirjoittanut jaksoja televisiosarjoihin Cuffs ja The Secret Diary of a Call Girl.

Lian Bell on irlantilainen tuottaja ja muotoilija. Hän on tuottanut teatteria ja muita taideprojekteja. Hän on toiminut kampanjapäällikkönä #WakingTheFeminist -kampanjassa, joka on tehnyt ruohonjuuritason työtä tasa-arvon puolesta teatterialalla Irlannissa.​


Teatteri 2.0