Viettelyksen asuntovaunu

Leea Klemolan ohjaama kantaesitys saa ensi-iltansa Rakastajat-teatterissa 2. joulukuuta 2017.


VIETTELYKSEN ASUNTOVAUNU


Käsikirjoitus: Miko Kivinen​ ja Leea Klemola​
Ohjaus: Leea Klemola
Ohjaajan assistentti: Meri-Maija Näykki
Lavastus: Annukka Pykäläinen
Valosuunnittelu: Max Wikström

Rooleissa: Niina Hosiasluoma, Miko Kivinen, Angelika Meusel ja Kai Tanner


ENSI-ILTA KULTTUURITEHDAS KEHRÄÄMÖSSÄ 2.12.2017

"Kirjoitat parhaillaan Miko Kivisen kanssa Rakastajille uutta kotimaista kantaesitystä, jonka myös ohjaat. Inspiraationasi on ollut Tennessee Williamsin klassikko Viettelyksen vaunu - ja myös Pori... Mikä niissä sinua inspiroi?

"Porissa minua inspiroi Rakastajat ryhmä. Olen pitkään halunnut tehdä töitä Kaitsun ja Angelikan kanssa, ja nyt se vihdoinkin on mahdollista. Näytelmä pyritään sovittamaan Porilaisiin maisemiin. Tällä hetkellä näyttää siltä että Isomäen leirintä-alueesta on tulossa näytelmän tapahtumapaikka...

Viettelyksen vaunu on tragedia väliinputoajasta. Blanche Dubois on jäänyt ansaan kahden aikakauden väliin, menneen ja nykyisen. Sellainen naisen rooli, johon hän on koko elämänsä valmistautunut on muuttunut mahdottomaksi, sillä puitteet sen toteutumiseen ovat kadonneet."


"Meitä kiinnostaa Miko Kivisen kanssa tutkia muuttuvaa miehen roolia Viettelyksen vaunun kautta. Kiinnostaa siksi, että suomalainen työkulttuuri on voimakkaassa muutoksessa, ja tämä muutos koskettaa suomalaista yhteiskuntaa syvällisesti. Erityisesti se koskettaa miehiä, sillä maskuliininen sukupuoli määrittyy meillä voimakkaasti työn kautta.

Uskon itse, että työn luonteen muuttuminen aiheuttaa maskuliinisuuden kriisiä. Toki työn muutos koskettaa myös naisia, mutta miesten tunne-elämän isot kriisit heiluttavat toisella tavalla koko yhteiskuntaa."

Leea Klemola