keuhkot - Suomen kansallisteatterin vierailu

​Herkkää ihmissuhdetarinaa tähdittävät Ria Kataja ja Mikko Nousiainen

KEUHKOT

Ria Kataja ja Mikko Nousiainen ovat elämänvalintojaan pohtiva pariskunta Duncan Macmillanin menestysnäytelmässä Keuhkot, jossa maapallonkokoiset ongelmat ottavat mittaa tavallisen ihmisen elämästä.

Taiturimaisesta dialogistaan tunnettu näytelmäkirjailija-ohjaaja Juha Jokela on suomentanut intiimin, mutta monikerroksisen näytelmän ja vastaa sen ohjauksesta. Draama valinnoista, seurauksista ja elämän ennustamattomuudesta on viimeiseen hengenvetoon asti yllättävä, älykäs, hauska ja koskettava.

Sen keskiössä on näyttelijäntyö paljaimmillaan ja parhaimmillaan. Kumpi tuhoutuu ensin, planeetta vai parisuhde? Onko oikein hankkia lapsi tällaiseen maailmaan?

Näytelmä on pieni, mutta sen kysymykset isoja. ”Mä voisin lentää New Yorkiin ja takasin joka päivä seittemän vuoden ajan enkä silti sais aikaseks yhtä isoo hiilijalanjälkee kun tekemällä lapsen. Kymmenen tuhatta tonnia hiilidioksidia. Painaa saman verran kun Eiffel-torni. Mä synnyttäisin Eiffel-tornin.”

Duncan Macmillanin Keuhkot (Lungs) on ilmestynyt vuonna 2011. Suomen kantaesitys Kansallisteatterin Omapohjassa 18. syyskuuta 2015.


Rooleissa: Ria Kataja ja Mikko Nousiainen

Ohjaus ja suomennos: Juha Jokela


Ria Kataja ja Mikko Nousiainen ovat suurelle yleisölle tuttuja lukuisista elokuva- ja televisiorooleistaan. Ria Kataja on näytellyt niin Kansallisteatterissa, KOM-teatterissa, Teatteri Takomossa kuin Espoon, Helsingin ja Rauman kaupunginteattereissakin. Mikko Nousiainen on näytellyt aiemmin Kansallisteatterin lisäksi muun muassa Ryhmäteatterissa, Tampereen Teatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa.

Juha Jokela on palkittu kirjailija-ohjaaja. Hänen menestystöitään ovat mm. Patriarkka (2012) Kansallisteatterissa, Esitystalous (2010) ja Esitystalous 2 – tehtävä Espoossa (2013) Espoon Kaupunginteatterissa sekä Fundamentalisti Teatteri Jurkassa (2006). Hän on käsikirjoittanut myös lukuisia televisiosarjoja ja elokuvia. Jokelalle on myönnetty muun muassa Pohjoismainen näytelmäkirjallisuuspalkinto sekä Suomi-palkinto.


Kesto: n. 1h40min

Liput: 26/22/15€

Kulttuuritehdas Kehräämön ulko-ovet ja teatterinbaari avautuvat tuntia ennen esitystä.kulttuuritehdas kehräämö lauantai 13. toukokuuta klo 19.00