Pieni suuri onni

Kolme sukupolvea, yksi ainutlaatuinen vuosi

Pieni suuri onni

Ihastuttava draamakomedia äidistä, tyttärestä ja isoäidistä!

Pieni suuri onni on juuri niin pieni ja intiimi, että se sykkii suurta iloa, joka on mahdollista vain silloin kun saa tunnistaa itsensä ja oivaltaa. Näytelmän henkilöt tulevat katsojan iholle, he ovat läsnä, tässä ja nyt ja jakavat oman elämänsä suoraan, ilman väistämistä. Katsoja saa todistaa ja vastaanottaa, jotain arvokasta, kuin todellisen kohtaamisen ja sen oman itsensäkin kohtaamisen. Tämä kohtaaminen kulkee läpi syntymän, kuoleman, luopumisen, seksin, rakastumisen, surun ja hyrisevän huumorin.

Näytelmä on hurmaava, hauska, lämmin, surullinen ja aivan ihana. Sen henkilöitä ei voi olla rakastamatta, niin vilpittömiä he ovat ja kykeneviä laittamaan itsensä alttiiksi; elämälle!

Pohjoismainen kantaesitysensi-ilta 1.10.2016

Käsikirjoitus: Elaine Murphy

Suomennos ja sovitus: Juha Siltanen

Rooleissa: Kaija Pakarinen (vier.), Miia Lindström sekä Elina Hietala(vier.)

Ohjaus: Liisa Mustonen

Puvustus ja lavastus: Pauliina Koivunen

Valosuunnittelu: Luca Sirviö

Äänisuunnittelu: Maura Korhonen


Esityksessä käytetään teatterisavua.

Kaija Pakarinen on Helsingissä asuva pitkänlinjan suomalainen näyttelijä, joka tunnetaan niin näyttämöltä kuin lukuisista tv- sekä elokuvarooleistaan (mm. Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen). Jussi-palkittu Pakarinen näyttelee myös Saara Cantellin syyskuussa 2016 ensi-iltaan tulleessa, loistavat arviot saaneessa, Tulen Morsian -elokuvassa.

Elina Hietala on Kokkolasta kotoisen oleva freelance-näyttelijä. Teakista valmistunut Hietala tunnetaan intensiivisistä rooleistaan ja hän on näytellyt mm. Koko Teatterissa, Teatteri Jurkassa sekä Q-teatterissa.

Liisa Mustonen on helsinkiläinen ohjaaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja. Nykyisin pääosin teatteriohjaajana toimiva Mustonen muistetaan parhaiten muun muassa elokuvista Hengittämättä ja nauramatta, Kalteva torni, Kolmistaan ja tv-sarjasta Kaikki kunnossa.arvosteluja

"Onnistuakseen teos vaatii kolme vahvaa ja intensiivistä tulkitsijaa. Siis juuri sellaiset näyttelijät, joita Kehräämön lavalla nyt nähdään."

"Kehräämön estradilla esitys on tuotu niin lähelle yleisöä kuin vain mahdollista. Onnistunut ratkaisu korostaa kerronnan voimallisuutta."

Satakunnan Kansa 3. 10. 2016


"Erilaisuus hurmasi"

"Esityksen liikuttavuutta lisää koko ajan läsnä oleva komiikka. Henkilöhahmojen hyökkäävän rehelliseen päiväkirjamaiseen kerrontaan on pakko reagoida nauramalla. Eniten naurattaa totta kai, kun tunnistaa itsensä tai läheisensä. Roolihahmot juttelevat yleisölle avoimesti, kuin parhaalle tyttökaverilleen. Hauskoja oivalluksia sisältävä teksti pitää tiukasti otteessaan.
Helsinkiläisen Liisa Mustosen ohjaamalla esityksellä on sanottavaa äidistä ja tyttäristä. Kaiken keskinäisen taistelun ja toisilleen tuottamien pettymysten keskellä he ovat tahtomattaankin toistensa parhaita ystäviä."


Satakunnan Viikko 5. 10. 2016


Katsojapalautteita

"Tosi vahva kolmikko, tosi hyvä teksti, upea ilta!"

Yleisökommentti

"(Pieni suuri onni) oli todella mielenkiintoinen ja hyvä esitys!!! Usein kun ovesta lähtee niin melkein saman tien unohtaa mitä oli katsomassa, mutta tämä pisti kyllä miettimään maailman menoa.
Kiitos vielä kerran. Tätä näytöstä voi kyllä suositella muillekin!"
Nainen, 49V

"Oli loistava, teksti oli todella hyvää! Niin hyvää huumoria, joista osa meni ihan ohi kun niitä juttuja vaan tuli. Ja näyttelijät; olivat uskottavia, ihan kuin olisivat kertoneet omasta elämästään. Loistavaa! Tilanteet toiseen vaihtuivat, ja kärryillä pysyttiin! Ja voisiko sanoa, onnellinen loppu."

Sähköpostipalaute

"Pieni suuri onni oli hyvä, piti tiukasti otteessaan alusta loppuun. Naisille tuttuja tuntoja ja hyvin veditte kaikki kolme."

Facebook-kommentti


Kesto: n. 2h15min (sis. väliajan)

Liput: 26/22/15 €

Kulttuuritehdas Kehräämön ovet ja teatteribaari aukeavat tuntia ennen esitystä. Katsomo on numeroimaton.