Viettelyksen asuntovaunu

Leea Klemolan ohjaama kantaesitys sai ensi-iltansa Rakastajat-teatterissa 2. joulukuuta 2017. Esitykset jatkuvat keväällä maaliskuun loppuun saakka.Viettelyksen asuntovaunu on kertomus ihmisistä uusien elämänvalintojen äärellä Porissa, Isomäen leirintäalueella syksyllä 2017.

Se on kertomus ammattiautoilija Kari Metsäsimolan syöksykierteestä, joka saa alkunsa Pietarporin elinkeinoelämän rakennemuutoksesta, ja jonka loppunäytös näytellään Isomäen leirintäalueella asuntoautossa, Wagon de Désiréessä, tangoprinsessa Merita Mäen ja Karin veljen Tepon, entisen Teijan, kodissa.

Viettelyksen asuntovaunu on näytelmä sosiaalisesta identiteetistä, keitä me olemme toisen katseen alla, keitä me yritämme olla ja keneksi pelkäämme paljastuvamme. Viettelyksen asuntovaunu on näytelmä työstä, rakkaudesta, maskuliinisuuden kriisistä sekä sukupuolirooleista.

Näytelmän henkilöt kiroilevat ja osa heistä esiintyy hetkittäin myös ilman vaatteita.

Leea Klemolan ohjaama kantaesitys sai ensi-iltansa Rakastajat-teatterin Kulttuuritehdas Kehräämössä lauantaina 2. joulukuuta 2017.

Käsikirjoitus: Miko Kivinen​ ja Leea Klemola​
Ohjaus: Leea Klemola
Lavastus: Annukka Pykäläinen
Valosuunnittelu: Max Wikström

Äänisuunnittelu: Johannes Vartola

Rooleissa: Niina Hosiasluoma, Miko Kivinen, Angelika Meusel sekä Kai Tanner


Esitys vierailee myös Espoon Kaupunginteatterissa 13.-14.4. sekä 20.-21.4.


KATSOJAPALAUTTEITA


Vuoden paras näytelmä, vakavia aiheita käsiteltiin hervottoman absurdilla ja tragikoomisella tavalla.” -katsojapalaute

“Huikeat näyttelijät, upea ohjaus! Jopa tilankäyttö oli vaikuttavaa - teatterin seinät tuntuivat katoavan ja näytelmän maailma laajeni ympäristöön.” -katsojapalaute


“Puhutteleva aihe, mutta myös hauskuutta ja räväkkyyttä löytyi. Kyllä suosittelen!” -katsojapalaute


ARVOSTELUJA


"Kuvio on nerokas. Sen absurdius kutkuttelee nauruhermoja hersyvimmin, kun sitä peilaa alkuteokseen. Välillä härskiksikin äityvän huumorin ja ihan kirjaimellisen alastomuuden alta paljastuu eksistentiaalista tragiikkaa, kun kaikki hahmot ovat pakollisen muutoksen edessä, osaamatta itse oikein hallita sitä." (...)
Kai Tanner tekee Meritasta uhkean luontevan tulkinnan, jossa on myös syvää tragiikkaa." HS 20.1.2018


"Leea Klemolan ja Miko Kivisen luomus hyödyntää Tennessee Williamsinklassikkonäytelmää ponnahduslautana, josta hypähtää omiin korkeuksiinsa ja monta astetta vinoon. Tuloksena on neliödraama, jonka välityksellä näytelmä lyö syviä ja tarkkoja viiltoja tähtäimessään nykyihmisen identiteettikriisin monet ilmentymät. (...) Kun perään kuullaan vielä riehakas loppulaulu, on katsojalla salista poistuessaan hymy huulilla ja pää täynnä pohdittavaa.” Mikko Elo / SK 4.12.2017


Kulttuuritehdas Kehräämö

12.1. - 28.3. klo 19.00
Esityksen kesto n. 2h 50 min

Liput 27/23/15€