Äidin poika

Lainsuojattomilla ihastuttanut pienoismusikaali huhtikuussa Kehräämössä!

RAKASTAJIEN SOPPATEATTERI ESITTÄÄ:

Pienoismusikaali

ÄIDIN POIKA


Lain§uojattomat 17 -festareilla loppuunmyyty huonemusikaali tekee odotetun paluun Poriin. Yleisön ihastuttanut kantaesitys tarjoillaan soppa-aterian saattelemana yleisölle.


Äidin poika on pieni, elämänmakuinen tarina varhaisessa iässä adoptoidusta lapsesta. Musikaali vie meidät universaalien tunteiden äärelle. Jokainen on kokenut muodossa tai toisessa hylätyksi tulon, hylännyt itse jonkun tai pelännyt sitoutumista.

Käsikirjoitus: Eppu Nuotio
Sävellys: Jukka Nykänen
Rooleissa: Miika Laakso, Helmi-Leena Nummela
Piano: Jukka Nykänen


"Kirjailija Eppu Nuotion tietävät kaikki, mutta säveltäjä Jukka Nykäsen nimi voi olla vieraampi muille kuin klassisen musiikin ystäville. Nykänen on poikkeuksellisen monipuolinen pianisti, joka soittaa yhtä suvereenisti klassista musiikkia kuin viihdeohjelmistoa. Hänet tunnetaan etenkin pianosovituksistaan.

Nykäsestä on kiinnostavinta säveltää juuri teatterimusiikkia, koska siinä hän pystyy yhdistämään musiikin eri tyylilajeja.

Häntä kiehtoo tekstin ja musiikin elävä suhde. Toisissa lauluissa teksti vie, ja musiikin tehtävä on antaa sille tilaa. Toisissa musiikki ja tunne välittävät viestin, eikä tekstissä tarvitse tapahtua paljon.

–Ainoa tavoite on herättää yleisössä tunteita ja ajatuksia. Jos se ei toteudu, on ihan samantekevää, vaikka saisi palkintoja tai suitsutuksia musiikin kekseliäisyydestä, Nykänen sanoo.

Eppu Nuotio kertoo kuulevansa Nykäsen musiikissa lohdun. Äidin pojasta hänen mieleensä jäi vahvimmin juuri toivo.

–Vaikka meillä olisi minkälainen tausta tai lapsuus, vaikka meille olisi tapahtunut mitä tahansa, me kuitenkin aikuisina päätämme, mihin suuntaan elämäämme haluamme viedä. Muutenhan olisi niin, että esimerkiksi sota-alueilta tulevilla lapsilla ei olisi mitään mahdollisuuksia. Lopulta ihminen valitsee."

SK 6.9.2017. Lue tästä koko Satakunnan Kansan haastattelu teoksen tauoista ja valmistumisesta.


Kulttuuritehdas Kehräämö

Esitykset su 15.4. klo 15, ma 16.4. klo 18, su 22.4. klo 15 ja ma 23.4. klo 18.

Ovet ja teatteriravintola aukeavat tuntia ennen esitystä, jolloin pääset nauttimaan maukkaasta keitosta. Keitto sisältyy lipunhintaan!

Liput: 20/15 €