Teatterifestivaali Lain§uojattomat 11.–19.5.2019

Teatterifestivaali Lain§uojattomat luo nahkansa - Olemme uuden alun edessä!


Tutustu juhlavuoden ohjemistoon


20 vuotta täyttävä Teatterifestivaali Lain§uojattomat uudistuu: uusi ajankohta, teemaklubeja sekä entistä vaikuttavampia sisältöjä. Taide voi muuttaa maailmaa!

Vapaan teatterikentän äänitorvi on jo 20-vuotias nuori idealisti, joka haluaa olla mukana muutoksessa ja katsoa tiukasti tulevaisuuteen. Taide tuo elämään toivoa ja merkitystä, sekä auttaa parhaimmillaan hahmottamaan maailmaa.

- 19 vuoden ajan olemme sähköistäneet Porin aina syyskuun alussa ja valloittaneet kaupungin teatteritaiteella. Nyt on kuitenkin aika luotsata festivaali uudelle vuosikymmenelle! Festivaalin sydän tulee toki edelleen sykkimään suurenmoisille sisällöille ja uniikeille kohtaamisille - se on tänä päivänä entistä tärkeämpää. Elämme jännittäviä muutoksen aikoja ja teatteri voi, ja sen pitää, uskaltaa kurkottaa kulman taakse, olla etukenossa sekä myös avata uusia ulottuvuuksia, Teatterifestivaali Lain§uojattomien taiteellinen johtaja Angelika Meusel toteaa.

Teimme radikaalin muutoksen: festivaali siirtyy syksystä keväälle, toukokuulle, jolloin luonto ja ihmiset heräävät ja valo tulvii kaikkialle. Nyt myös Lain§uojattomat tuo valonsa kaupunkiin ja starttaa tapahtumakesän ryminällä. 20-vuotisjuhlavuottaan viettävä nuori ennakkoluuloton aikuinen pistää bileet pystyyn jo 11.–19.5.2019.

Ajankohdan lisäksi uudistuksen kohteena on myös runsas klubiohjelmisto, mm.: Ilmastoahdistusklubi, Sukupuolena ihminen -klubi sekä feministinen Poetry Slam -klubi.

Festivaali tulee entistä enemmän ihmisten lähelle, kaduille, koteihin, tehtaisiin, liiketiloihin, museoihin ja muihin epätavallisiin teatteritiloihin, ehkä jopa veden päälle… Luvassa on myös entistä runsaampi katuteatteriohjelmisto. Festivaali tulee edelleenkin olemaan myös kiinni tässä ajassa ja se tulee luonnollisesti säilyttämään merkittävän asemansa Suomen vapaan teatterikentän kohtaamispaikkana, jossa uudet yhteistyökuviot usein saavat alkunsa.

“Olen vuosia seurannut Lainsuojattomien toimintaa kunnioittaen ja ihastellen. Tämä on Se Paikka, jossa lainsuojattomat pääsevät kokoontumaan. Tämä on yksi merkittävimpiä teatteritapahtumia Suomessa.” – Otso Kautto, ohjaaja, Tampereen Työväen Teatterin johtaja.

Lisätietoja: Angelika Meusel, 044 593 3414, angelika@rakastajat.fi


HAE VAPAAEHTOISEKSI VUOSIKYMMENEN TEATTERIFESTIVAALILLE!

Haku Lain§uojattomat 20 -festivaalille talkootöihin on nyt auki. Festivaali järjestetään vuonna 2019 jo 20. kertaa ja nyt ensimmäisen kerran toukokuussa. Tule auttamaan meitä tekemään juhlavuoden spektaakkelistamme huikeista huikein. Tarvitsemme osaavia apukäsiä oppaiksi, lipunmyyjiksi, järjestäjiksi, roudareiksi, kuskeiksi, kokkaajiksi ja kaikenlaisiksi rokkaajiksi. Ilmoittaudu oheisen lomakkeen kautta:

HAKULOMAKKEESEEN


AKKREDITOINTI

Otamme vastaan akkreditointihakemuksia median edustajilta, sisällöntuottajilta sekä yhteistyökumppaneiltamme. Lähetä hakemuksesi alla olevan lomakkeen kautta.

AKKREDITOINTILOMAKE