Rakastajat x Pori Pride | Rakastajat-teatteri

Tervetuloa teatteriin! Tutustu turvallisuusohjeisiimme.

6.-10.8.
​​​​​​​Rakastajat x Pori Pride

Pori Pride on vuosien sarja sateenkaarevia kesätapahtumia, joiden tarkoituksena on tarjota seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville ihmisille, sateenkaari-ihmisten läheisille, ja kaikille sateenkaarimyönteisille kävijöille mahdollisuuksia kohtaamiseen, iloon, riemuun ja kulttuurista nauttimiseen, opastusta tiedon ja tuen äärelle, sekä nostaa esille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhteiskunnallista asemaa ja ihmisoikeuksia.

Rakastajat-teatteri toteuttaa Pori Pride -viikolle oheisohjelmaa ja virallinen Päätösjuhla juhlitaan lauantaina 10.8. Rakastajien Kehräämössä.
​​​​​​​

KEHRÄÄMÖ CINE

Kehräämö muuntautuu elokuvasaliksi Pori Pride -viikolla.

Pääsymaksuton, mutta vaatii pääsylipun. Maksuttomat pääsyliput ovat saatavilla Rakastajien verkkokaupasta.

Tule viettämään tunnelmallista elokuvailtaa Kehräämöön. Teatterin baari palvelee A-oikeuksin.


PÄIVÄT & NÄYTÖSAJAT

Ke 7.8. klo 18.00

TOM OF FINLAND (2017)

Yhden maailmalla tunnetuimman suomalaistaiteilijan, Touko Laaksosen, elämästä kertova elokuva, joka oli ilmestyessään arvostelumenestys. Laaksosen maskuliinisuutta ja miesten välistä rakkautta ja erotiikkaa käsittelevät piirrokset ovat myös vaikuttaneet homokulttuuriin ja sen kuvastoon.

Ohjaus: Dome Karukoski

Pääosissa mm.: Pekka Strang, Lauri Tilkanen, Jessica Grabowsky, Taisto Oksanen

Tuotantoyhtiö: Helsinki-filmi


La 10.8. klo 17.00

BARBIE (2023)

Ehkä maailman tunnetuimman nuken, Barbien, ympärille rakentuva komediaelokuva kertoo Barbien eksistentiaalisesta kriisistä hänen tutkiessaan nukkien ja ihmisten maailmojen eroa.

Ohjaus: Greta Gerwig

Pääosissa mm: Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon

Tuotantoyhtiö: LuckyChap Entertainment, Mattel Films, Heyday Films


Esteettömyystiedot: Kehräämö on esteetön. Sisäänkäynti on myös esteetön. Kehräämössä on sukupuolitetut WC:t miehille ja naisille. Inva-/henkilökunnan WC on esteetön ja sukupuolittamaton. Noudatamme Rakastajat-teatterissa Turvallisemman tilan periaatteita.


HENRIETAN SATEENKAARISATUTUNTI

TO 8.8. klo 18.00-19.00
Porin Pääkirjasto,
Gallen-Kallelankatu 12,
28100 PORI

Vapaa pääsy

Luvassa on perheen pienimmillekin soveltuvaa ohjelmaa, kun Henrietta lukee otteita muun muassa erilaisuutta käsittelevistä saduista ja lastenkirjoista Henrietan hullunkurisella tyylillä.

Drag on esittävää taidetta, jossa leikitellään sukupuolirooleilla ja sukupuolen ilmaisulla esimerkiksi pukeutumisen, meikin ja esiintymisen kautta. Drag-kuninkaalliset ovat merkittävä osa sateenkaarihistoriaa ja sateenkaarikulttuuria. Ilmiömäinen Henrietta -hahmo on Porin vähävaraisin perijätär ja vapaaherratar.

Yhteistyössä Rakastajat-teatteri ja Porin Pääkirjasto.

Esteettömyystiedot: Kirjasto on esteetön. Satutuokio pidetään lastenosastolla, jonne kulku on siis myöskin esteetön. Aikuisten wc:t aulassa ovat sukupuolitettuja. Lasten wc ja inva-wc ovat sukupuolittamattomia.


Kuva: Mikael Leppäniemi (Henrietta-show, 2023)


PORI PRIDE VIRALLINEN PÄÄTÖSJUHLA - TULE JUURI SELLAISENA KUIN OLET!

LA 10.8. KLO 22.00

Ovet aukeavat klo 21.00

Kehräämö

Vapaa pääsy

K-18

Tervetuloa juhlimaan Pori Pride -viikon päätöstä Kehräämöön! Illan ohjelmassa on luvassa musiikkia ja esityksiä, illan juontaa Porin tähtönen Henrietta van Fittan!

Tule bilettämään juuri sellaisena kuin olet! Nyt ei tarvitse kainostella vaan kannattaa kaivaa esille näyttävimmät ja övereimmät asusteet, korkeimmat korot tai peräti mielettömimmät peruukit, more is more! Kehräämön baari palvelee illan aikana.

Esiintyjinä Heinistar, Soundwave Explosion ja Zoey Saturn. Ohjelman juontaa Henrietta van Fittan.

Esteettömyystiedot: Kehräämö on esteetön. Sisäänkäynti on myös esteetön. Kehräämössä on sukupuolitetut WC:t miehille ja naisille. Inva-/henkilökunnan WC on esteetön ja sukupuolittamaton. Noudatamme Rakastajat-teatterissa Turvallisemman tilan periaatteita.


NÄMÄ VOISIVAT KIINNOSTAA SINUA