Esitystoiminta on peruttu 31.1.2022 saakka. Tutustu turvallisuusohjeisiimme.

4.48 Psychosis
​​​​​​​11.3. — 30.3.2022


​​​​​​Näytelmä sukupuolesta, identiteetistä ja mielenterveysongelmista.
​​​​​​​Studio Hilkka | 11.3. — 30.3.2022 | Liput 30/26/17€

INFO

4.48 Psychosis - Sarah Kane
Näytelmä sukupuolesta, identiteetistä ja mielenterveysongelmista.

4.48 Psychosis on brittiläisen näytelmäkirjailijan Sarah Kanen viimeinen näytelmä, jonka hän kirjoitti taistellessaan toistuvien masennusjaksojen kanssa. Näytelmä kertoo sukupuolesta, identiteetistä ja mielenterveysongelmista sekä kommentoi myös masennuslääkkeiden markkinoita ja myyntiä. Sarah Kanen moderni klassikko korostaa kokemusta siitä, miten mieli ja keho vajoavat tähän sairauteen. Kanen teksti on runollista ja voimakasta. Lavalla nähdään Sara-Maria Heinonen ja Katimari Niskala ohjaajanaan Moe Mustafa.

“Tunsin äkillisen tarpeen puhua masennuksesta ja mielenterveydestä”

Masennus sekä erilaiset mielenterveysongelmat lisääntyivät räjähdysmäisesti 2010-luvulla, ja koronapandemia on nostanut ahdingon äärimmilleen. Sairauteen johtava ahdistus kumpuaa usein yksinäisyydestä, ulkopuolisuuden tunteesta tai jonkinnäköisestä sosiaalisesta tai eksistentialistisesta kriisistä. “Näen ympärilläni yhä enemmän kamppailuja mielenterveysongelmien kanssa. On valitettava tosiasia, että masennusta pyritään hoitamaan ensisijaisesti lääkkeillä, vaikka pääsy terapiaan voisi ratkaista monen ongelmat paljon nopeammin”, toteaa Mustafa. Aihe puhuttelee ja on äärimmäisen ajankohtainen. Ei ole siis varsinaisesti yllätys, että Mustafa tarttui tekemään juuri tätä Kanen modernia klassikkoa.

Lavalla nähdään helsinkiläiset Sara-Maria Heinonen ja Katimari Niskala. Ohjaaja Mustafa itse on syntynyt Kuwaitissa palestiinalaisten vanhempien luona, kasvanut Jordaniassa ja asunut Suomessa vuodesta 2010. Moe on graafinen suunnittelija, opiskellut taidetta sekä kulttuuria Tampereen ammattikorkeakoulussa ja suorittanut elokuvaopintoja Prahan elokuvayliopisto FAMU:ssa. Aikaisempia ohjauksia Mustafalta on nähty muun muassa Teatteri Telakalla ja ohjaustöiden lisäksi hän on työskennellyt myös ääni- ja videosuunnittelijana Tampereen Teatterissa sekä Teatteri Siperiassa.

“Toivon, että tämän näytelmän myötä ihmiset alkaisivat puhumaan enemmän masennuksesta”, kannustaa Mustafa.

Esityspäivät ja liput

Studio Hilkka
Pe 11.3. klo 19 Ensi-ilta
La 12.3. klo 18
To 24.3. klo 19
Pe 25.3. klo 19
Ke 30.3. klo 19

Liput 30/26/17€

Kesto n. 1h ei väliaikaa
Ovet aukeavat 1h ennen esityksen alkua

TEKIJÄT

Teksti: Sarah Kane
Suomennos: Michael Baran
Ohjaus: Moe Mustafa
Esiintyjät: Sara-Maria Heinonen, Katimari Niskala
Valot: Roy Boswell
Ääni ja video: Moe Mustafa
Tukijat: Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto
Oikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy.

Yhteistuotanto Rakastajat-teatterin, KokoTeatterin ja Teatteri Telakan kanssa.


​​​​​​​NÄMÄ VOISIVAT KIINNOSTAA SINUA