Esitystoiminta on peruttu 31.1.2022 saakka. Tutustu turvallisuusohjeisiimme.

​Red Nose Company: RÉvolution
16.3. — 8.4.22

Red Nose Companyn ihanat klovnit, Babylon ja Ré ovat vauhdissa taas! Mitä tapahtuu kun Ré ryhtyy vallankumoukseen ja haluaa ottaa ohjat omiin käsiinsä? Yhteistuotanto Kanneltalon, Lahden kaupunginteatterin ja Rakastajat-teatterin kanssa.

16.3. — 8.4.2022 | Liput 30/26/17€
​​​​​​​

INFO

Red Nose Companyn uusi teos RÉvolution tuo näyttämölle puheenvuoron ihmisyydestä ja nähdyksi tulemisen tarpeesta. Pääosissa ovat Ré (Hanna Seppä) ja Babylon (Minna Puolanto). Ensi-ilta on Kanneltalossa 18.11.2021. Kaksikon aiempi esitys Babylon – klovni vallankahvassa (HS✭✭✭✭✭) oli vuoden 2018 teatteritapaus.

RÉvolution kääntää klovnien välisen valta-asetelman päälaelleen. Aiemmassa kaksikon teoksessa Babylon – klovni vallankahvassa palvelijana toiminut Ré haluaa nyt ottaa ohjat omiin käsiinsä ja astua näyttämön keskipisteeksi. Babylonin on tyydyttävä hänelle epätyypilliseen sivurooliin Rén avustajana ja esityksen järjestäjänä.

Esityksessä pohditaan vallan jakautumista arkisella ja henkilökohtaisella tasolla. Kenellä on valta tehdä näkymättömästä näkyvä, tai näkyvästä näkymätön? RÉvolutionissa punnitaan myös hiljaisuuden ja kuuntelemisen voima. Esitystä rytmittää dj:n ja musiikkituottajan urasta haaveilevan Rén lempimusiikki.


ESITYSPÄIVÄT JA LIPUT

Kehräämö

Ke 16.3. klo 19
To 17.3. klo 19
To 7.4. klo 19
​​​​​​​Pe 8.4. klo 19

Liput 30/26/17€

​​​​​​​Suosittelemme esitystä aikuisille ja nuorille 13-vuotiaasta ylöspäin.

Kesto n. 2h (sis. väliajan)
Ovet aukeavat 1h ennen esityksen alkua

Työryhmä:

Näyttämöllä: Hanna Seppä ja Minna Puolanto
Ohjaus: Niina Sillanpää
Käsikirjoitus: Minna Puolanto, Hanna Seppä, Niina Sillanpää
Esitysdramaturgia: Minna Puolanto, Hanna Seppä, Niina Sillanpää ja Milja Sarkola
Valo- ja äänisuunnittelu: Juha Tuisku
Pukujen suunnittelu ja valmistaminen: Virve Karoliina Balk
Lavastus: Työryhmä
Valokuvat: Mark Sergeev
Tuotanto: Red Nose Company: Maija Kühn, Inka Virtanen

Esitys on yhteistuotanto Kanneltalon, Lahden kaupunginteatterin ja Rakastajat-teatterin kanssa.

RÉvolution on itsenäinen jatko-osa teokselle Babylon.

Tuotantoa tukevat:
Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto, Niilo Helanderin säätiö, Oskar Öflund Stiftelse


Katsojapalaute

"Jälleen Red Nose Company onnistuu tarjoilemaan vaikeitakin aiheita sopivassa muodossa huumorin koristein kuorrutettuna! Nauroin enemmän kuin pitkään aikaan ja samalla jäin pohtimaan ihmisyyttä, häpeää ja elämää... Ah, kiitos tästä huikeesta esityksestä!!"

"Siinä maailmassa haluaisi vain pysyä, eikä haluaisi esityksen loppuvan ollenkaan."

"Mene, jos arvostat hyvää rasismia, kolonialismia ja ylipäätään valtarakenteita ravistelevaa tekstiä, jossa näkyy käsikirjoittajien lukeneisuus ja reflektio tässä hetkessä. Mene, jos arvostat koreografiaa, jossa näkyy näyttelijöiden, Minna Puolannon ja Hanna Sepän tanssijuus, niin taitava liikekieli ja ilmeikkyys. Mene, jos haluat nauraa ja innostua sopivassa määrin kreisimeiningistä. Mene, jos haluat pohtia näkyväksi tulemista ja näkymättömäksi jäämistä."

"Hulvaton mutta koskettava esitys tärkeästä aiheesta. Ré onnistuu hienosti pukemaan sanoiksi tunteen, joka varmasti myllää monen ihmisen sisällä. Meillä kaikilla on oikeus tulla nähdyksi ja kuulluksi."

"Voimaannuttava ja eläväinen näytös, täynnä naurua joka muuttui hetkessä totiseksi. Vaikka sivurooleista jaetaan Oscar-palkintoja, on jokainen meistä kuitenkin oman elämänsä päähahmo. Elä se niin!"


​​​​​​​NÄMÄ VOISIVAT KIINNOSTAA SINUA