Emme vaadi koronapassia tällä hetkellä! Tutustu turvallisuusohjeisiimme.

Lounais-Suomen AVI:n määräykset koskien yleisötilaisuuksia:
Tällä hetkellä ei ole voimassa aluehallintoviraston yleisötilaisuuksia koskevia päätöksiä Satakunnan alueella.
​​​​​​​Emme vaadi koronapassia tällä hetkellä.

TERVETULOA TEATTERIIN!
TURVALLISUUSOHJEEMME

Lue ohjeet ennen lipun ostoa ja teatteriin saapumista.

Me Rakastajat-teatterissa pidämme asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuutta ja terveyttä ensisijaisen tärkeänä. Olemme sitoutuneet kansalliseen esittävien taiteiden yhteislinjaukseen. Alla olevat toimenpiteet ovat voimassa toistaiseksi. Noudatamme viranomaisten määräyksiä ja ohjeita, seuraamme tilannetta ja päivitämme ohjeistuksia tarpeen mukaan.


Yleiset turvallisuusohjeemme


1. Lipunmyynnissä suositaan sähköistä palvelua, jolloin asiakkaan tiedot jäävät rekisteriin ja mahdollisen tartuntaketjun selvittäminen ja yhteydenotto helpottuu
2. Suosittelemme kasvomaskin käyttämistä
3. Aivastaminen tai yskiminen tulee tehdä ympäristöä suojaten joko omaan kyynärtaipeeseen tai kertakäyttöiseen nenäliinaan
4. Pese ja desinfioi kätesi teatteriin tullessa
5. Vahtimestari päästää kerrallaan yhden seurueen sisään lipuntarkastusta varten
6. Käteistä rahaa ei käsitellä. Lipunmyynnissä, ravintolassa ja narikassa hyväksytään vain korttimaksut
7. Katsomossa ei ole numeroituja paikkoja, vaan henkilökuntamme ohjaa katsojat paikoilleen seurueittain teatteriin tultaessa
8. Siivous tehdään desinfioivin ainein, erityisesti kiinnittäen huomiota ovenkahvoihin ja wc-huuhtelupainikkeisiin. Myös baaritiski pyyhitään tehostetusti

TERVETULOA TEATTERIIN!​​​​​​​


Sairastapauksissa

Tunnen flunssasoireita, mutta minulla on lippu illan esitykseen. Mitä teen?​​​​​​​

Niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin osalta korostetaan tarvetta pysyä kotona vaikka lievienkin sairauden oireiden ilmetessä.

Älä tule sairaana teatteriin. Voit vaihtaa hankitun lipun lahjakorttiin tai myöhempään esitykseen ilmoittamalla meille asiasta viimeistään kaksi tuntia ennen esityksen alkua. Voit laittaa meille sähköpostia info@rakastajat.fi​​​​​​​ tai soittaa aukioloaikoinamme lipunmyynnin numeroon.KORONAPASSI - EI SAA EDELLYTTÄÄ YLEISÖTAPAHTUMISSA


"Tiivistetysti: Yleisötapahtumissa ei tällä hetkellä saa edellyttää koronapassia. Koronapassin edellyttäminen yleisöltä vaatii 58 §:n tai 58 d §:n mukaisia rajoituksia, joille koronapassin edellyttäminen on vaihtoehto. Toimintaa ei siis tarvitse näillä näkymin myöskään lopettaa, vaikka tartuntatilanne pahenisi.

Koronapassia koskeva lainsäädäntö on mennyt tänään
pe 15. lokak.​​​​​​​ läpi eduskunnan käsittelystä ja astuu näillä näkymin presidentin hyväksynnän jälkeen voimaan vuorokauden vaihtuessa. Koronapassia koskevan lain voimaantuloon liittyen tärkein asia on kuitenkin, että esitystoiminnassa koronapassia ei tule ottaa käyttöön nykyisten rajoitusten vallitessa.

Tällä hetkellä ei ole voimassa sellaisia tartuntatautilain mukaisia rajoituksia, joiden perusteella koronapassia saisi edellyttää esitystoiminnan tai muiden yleisötapahtumien yhteydessä* ainakaan aluehallintovirastojen asettamina. Kuntakohtaisista rajoituksista ei kuitenkaan ole saatavilla kootusti tietoa, joten suosittelen tarkistamaan paikalliset rajoitukset. Koronapassin käyttö on sallittua ainoastaan tilanteessa, jossa toimintaan kohdistuu tartuntatautilain 58 § tai 58 d §:n mukaisia rajoituksia. Tällaisia rajoituksia kohdistuu tällä hetkellä esimerkiksi anniskelutoimintaan. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietinnön myötä lakiin tuli muutos, ettei koronapassi mahdollista poikkeamista 58 c §:n vaatimuksista, eikä sen mukaisten rajoitusten voimassaolo mahdollista passin käyttöä.

Koronapassia ei saa tarkastaa, mikäli sitä ei edellytetä tapahtuman tai toiminnan yhteydessä, eikä sitä saa edellyttää vuonna 2006 tai sitä myöhemmin syntyneiltä.

Koronapassia ei tarvitse ottaa käyttöön esitystoiminnassa myöskään silloin kun sen mahdollistavia rajoituksia on voimassa. Koronapassin käyttö on vapaaehtoinen vaihtoehto voimassaoleville rajoituksille. Mikäli koronapassi otettaisiin käyttöön toiminnanharjoittajan on kirjattava 58 h §:ssä tarkoitettuun suunnitelmaan tieto koronapassin edellyttämisestä, eikä tällöin tilaisuuteen saa päästää asiakasta, joka ei ole esittänyt todistusta. Rajoitus ei koske työntekijöitä tai heihin verrattavia henkilöitä kuten tavarantoimittajia. Työntekijöiltä koronapassia ei saa edellyttää.

Koronapassin QR-koodi tarkastetaan tähän käyttöön tänään julkaistulla sovelluksella. Lisätietoja passin tarkastamisesta ja edellyttämisestä saa viranomaisilta, joskin tietoa ja opastusta voi olla rajallisesti saatavilla tämän kiireisen viikonlopun aikana.

Mikäli 58 § tai 58 § d:n yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset tulisivat käyttöön, aluehallintovirastot ja kunnat valvovat tällöin koronapassin käyttöä. Ohjeistusta siihen milloin ja missä tiloissa koronapassi voidaan ottaa käyttöön saa aluehallintovirastoilta: koronainfo@avi.fi

Lakimuutokset ovat tällä erää voimassa vain vuoden loppuun saakka, mutta perustuslakivaliokunnan lausunnon huomioiden on erittäin todennäköistä, että niiden voimassaoloa jatketaan samoissa yhteyksissä rajoitukset mahdollistavan lainsäädännön kanssa. Koska malli on kertaalleen otettu käyttöön eduskunnassa varsin vahvalla äänestystuloksella, luottaisin siihen, että se turvaa toiminnan jatkuvuutta niin pitkään kuin koronaan liittyvät rajoitukset uhkaavat toimintaa.

Tiedot perustuvat Sosiaali- ja terveysministeriön iltapäivällä 15.10. järjestämässä tilaisuudessa annettuihin ohjeisiin ja eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöön StVM 25/2021 vp hallituksen esityksestä.

*Perustuslakivaliokunnan lausunto koronapassista kumosi asiantuntijoiden tulkinnan mukaan varsin jyrkkäsanaisesti hallituksen esityksessä olleen tulkinnan, että koronapassia saisi edellyttää sallitun asiakasvalinnan perusteella. Itse lakitekstissä tämä tarkoittaa yhden ”ainakin”-sanan muutosta. Oma laki-jitsuni on valitettavasti sen verran huonoa tai humanistista, että olisin itse tulkinnut perustuslakivaliokunnan lausunnon sanamuotoa juuri päinvastoin."


Parhain terveisin,
Mikael Kinanen,

Toiminnanjohtaja,
Teatterikeskus ry