Tervetuloa teatteriin! Tutustu turvallisuusohjeisiimme.

Tule nähdyksi -hankkeen seminaari 29.11.


Rakastajat-teatteri on ollut mukana Tule nähdyksi -hankkeessa, jossa vahvistetaan nuorten osallisuutta soveltavan teatterin menetelmillä. Hankkeessa tuetaan etenkin syrjäytymisvaarassa olevien nuorten itsetuntoa ja lisätään nuorten itsetuntemusta. Samalla sujuvoitetaan koulutuspolkuja ja edistetään työllistymistä.

Tervetuloa Tule nähdyksi -hankkeen loppuseminaariin kuulemaan vinkkejä soveltavan teatterin menetelmistä nuorten kanssa työskentelyn tueksi. Seminaari järjestetään Teatteri Avoimissa Ovissa (Erottajankatu 5, Helsinki) tiistaina 29.11.2022 klo 11.30–16.30. Ilmoittaudu mukaan 21.11. mennessä.​​​​​​​

Nyt on aika julkaista Tule nähdyksi -hankkeen tulokset ja välineet käytettäviksi nuorten kanssa! Hankkeen loppuseminaarissa on tarjolla sopiva sekoitus tietoa ja toiminnallisuutta soveltavan teatterin menetelmistä nuorten hyvinvoinnin tueksi.

Soveltava teatteri tarjoaa menetelmiä, joissa on vapaus omille havainnoille, ja joissa voi samalla tuntea yhteenkuuluvuutta. ”Soveltava teatteri on hyvä työkalu rakentaa nuorten yhteisöllisyyttä ja tukea heidän osallisuuttaan”, projektipäällikkö Mertsi Ärling sanoo.

Seminaarissa julkaistaan hankkeen artikkelikokoelma, joka jaetaan ilmaiseksi kaikille seminaariin osallistuville, sekä esitellään hankkeessa syntynyt Nähdyksi tulemisen mahdollisuuksia – soveltavan teatterin työpajasarja.

Seminaariin osallistujat pääsevät myös osallistumaan teatterialan ammattilaisten fasilitoimiin työpajoihin. Työpajoissa kokeillaan hankkeen työpajasarjan harjoitteita käytännössä.

Päivän herättämiä ajatuksia puretaan tarinateatteriesityksessä. Näyttämöllä esiintyy Q-teatterin tarinateatteriryhmä Hyvä Kätilö.

Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille, erityisesti seminaari sopii opetuksen, ohjauksen ja nuorisotyön ammattilaisille. Tarjoamme keittolounaan ja iltapäiväkahvit.

Ilmoittaudu mukaan 21.11. mennessä tämän linkin kautta: www.lyyti.in/TuleNahdyksiS22.

Mukaan mahtuu 50 ensin ilmoittautunutta.

Ohjelma:

11.30–12.00 Keittolounas ja jälkiruokakahvit

12.00–13.00 Seminaarin avaus

13.00–15.00 Työpajasarjan esittely ja siihen liittyvät työpajat: soveltavasta teatterista voimaa

15.00–16.00 Tarinateatteriesitys, Q-teatteri / Hyvä Kätilö

16.00-16.30 Ajatusten vaihtoa ja vinkkejä sekä välineitä omaan työhön

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Mertsi Ärling: mertsi.arling@diak.fi

Projektikoordinaattori Jaana Taskinen: jaana.taskinen@q-teatteri.fi