TEHDÄÄNKÖ TÄÄLLÄ OIKEITAKIN TÖITÄ? | Rakastajat-teatteri

Tervetuloa teatteriin! Tutustu turvallisuusohjeisiimme.

Tehdäänkö täällä oikeitakin töitä?

Työ ei teatterissa tekemällä lopu, ei edes vähene vaan poikii aina jotain uutta.

Kehräämön oviloikkarituntini oli lähenemässä kohti loppuaan. Talvinen myrskytuuli tuiversi juuri niin kuin se vain Porissa osaa - jokaisesta ilmansuunnasta. Räntää lenteli jalkarätin kokoisina kappaleina jotka kuitenkin löysivät tiensä myös nahkatakin kauluksesta sisään.

Asiakkaat olivat jo kutakuinkin sisällä, vain yksi sinnikäs tupakoitsija veteli viimeisiä savujaan ja tarkasteli kriittisesti siristynein silmin puolikohmeaa pokenolemustani. Tumppasi, astui sisään ja mennessään kysäisi:

- Teetkö sää koskaan mitään oikeita töitä vai seisotko vain tässä ovella?

​​​​​​​Vaikka minulla yleensä jo kieli laulaa ennen kuin aivot ehtivät perässä, jäin sillä kertaa jähmeine leukaperineni hiljaiseksi. Niin, tehdäänkö meillä teatterilla oikeita töitä muulloin kuin näytösten aikana, ja millaisia ne oikeat työt mahtavat olla?

​​​​​​​Rakastajat-teatterin hermokeskus löytyy Kehräämön rakennuksen toisesta päästä. Toimistossa aikataulutetaan tapahtumat, laaditaan sopimukset, raportit ja hakemukset. Tietokoneet raksuttavat ja kännykät pirisevät. Lippulinjassa käsitellään lipputilaukset ja jäädään sanalle niiden asiakkaiden kanssa, jotka pölähtävät ovesta sisään pääsylippujaan hakemaan.

Rakastajien Lippulinjan Sanna ja Laura tekemässä oikeita töitä!


Toimistoneliöitä ei aivan uhkapaljon liikaa ole. Siksipä tervehdimmekin lämpimien vuodenaikojen saapumista iloisina, koska Puuvillan pihoilla on lisää tilaa temmeltää. Sitä tarvitsee välillä erityisesti toinen teatterinjohtajista. Angelika Meuselilla on nimittäin pitkän puhelun osuessa kohdalle tapana nousta kännykkä korvallaan kävelemään, ja talvella se ympäriinsä ravaaminen pienissä tiloissa tuo mieleen Korkeasaaren leijonahäkin.

Varsin tärkeä osa työtä on maanantaina iltapäivisin pidettävä viikkopalaveri. Henkilökunta kokoontuu kahvipöydän ääreen käsittelemään niin menneen kuin tulevankin viikon tapahtumat, onnistumiset ja takaiskut. Myöskin lähestyvien syntymäpäivien tai muiden juhlien, orastavien parisuhteiden tai varsinkin niiden loppumisten käsittely on olennainen osa onnistunutta maanantaita. Osallistumisprosentti viikkopalaveriin on täydellinen, mikäli jo etukäteen on tiedossa että makurina tunnettu toinen teatterinjohtaja, Kai Tanner, on pullantuontivuorossa. Kätevä ja maukas tapa korvata niin illallinen kuin tiistain aamiainenkin.

Työ ei teatterissa tekemällä lopu, ei kunnolla edes vähene vaan poikii aina jotain uutta. Tässä kohdin on keittiön ja ravintolan henkilökunnan turha henkäistä helpotuksesta, sillä teidänkin työnne ja toimenne tulevat reposteltaviksi tätä seuraavissa blogeissa.

Tiina - Vahtimestari oven ja köökin välissä