2010-luku


​​​​​​​2017
​​​​​​​

VIETTELYKSEN ASUNTOVAUNU

Käsikirjoitus Miko Kivinen ja Leea Klemola, ohjaus Leea Klemola, lavastus ja puvustus Annukka Pykäläinen, valosuunnittelu Max Wikström, äänisuunnittelu Johannes Vartola.
Rooleissa: Niina Hosiasluoma, Miko Kivinen, Angelika Meusel, Kai Tanner.
Ensi-ilta Kulttuuritehdas Kehräämössä 2.12.2017.


Viettelyksen asuntovaunu on kertomus ihmisistä uusien elämänvalintojen äärellä Porissa, Isomäen leirintäalueella; ihmisistä, jotka etsivät kiihkeästi onneaan, vaikka eivät aina tiedä miten ja mistä se löytyisi.

Tapahtumat lähtevät liikeelle, kun ammattiautoilija Kari Metsäsimola saapuu Heli Mannisen, eli Mannan, luotsaamalle Isomäen leirintäalueelle jazzien jälkeen tapaamaan veljeään Teppoa, entistä Teijaa. Näytelmä, jonka inspiraationa on ollut Tennessee Williamsin klassikko Viettelyksen vaunu, kertoo Karin syöksykierteestä, jonka loppunäytös näytellään Isomäen leirintäalueella asuntoautossa, Wagon de Désiréessä, tangoprinsessa Merita Mäen ja Karin veljen, Tepon, kodissa.

Viettelyksen asuntovaunu on näytelmä sosiaalisesta identiteetistä sekä siitä, keitä me olemme toisen katseen alla, keitä me yritämme olla ja keneksi pelkäämme paljastuvamme. Se on näytelmä työstä, rakkaudesta, maskuliinisuuden kriisistä sekä sukupuolirooleista.


Kuten niin moni ihmistä syvällisesti ymmärtävä teos, Viettelyksen asuntovaunu on pinnalta komediaa, mutta tragedia pilkottaa esiin heti pinnan alta. Ohjaaja ja näyttelijät ovat saaneet replikoinnin uppoamaan aidon sananvaihdon tasolle tankkaamisineen, epäröinteineen ja päälle puhumisineen. Vaikka aiheet ovat rankkoja raiskausta, hormonihoitoja ja mielen järkkymistä myöten, lähes kolmetuntinen järkäle on kepeää seurattavaa. Jutut ovat paikoitellen äärimmäisen roiseja ja rujoja, mutta esitystapa saa nauramaan enemmän tai vähemmän epäuskoisena.
(Satakunnan Kansa 3.12.2017


ELÄMÄ KUNNOSSA

Ohjaus ja dramaturgia Tapio Kankaanpää, tekstit työryhmä.
Näyttämöllä Anitta Ahonen, Toni Jyvälä, Kai Tanner, Rami Valli.
Ensi-ilta Kulttuuritehdas Kehräämössä 6.10.2017.


Tällä kertaa komiikan keskiöön nousevat parisuhteet, elämän nautinnot, terveyskuurit ja riippuvuudet. Sarjaparisuhde-eroaja, pornolakkoilija ja oman elämänsä anarkisti päätyvät kyseenalaiselle eheytymisretriitillle selvittelemään päänsisäisiä solmujaan.


​​​​​​​“Vatsalihastreeni suoritettu, nyt on Elämä Kunnossa!” - Katsojapalaute

Tempo pysyy korkealla ja rytmi tiukkana näytelmän alusta loppuun. (...) Anitta Ahonen räjäyttää komediallisen pääpotin ensimmäisen puoliajan soolo-osuudellaan. Huumori on harvoin niin härskiä ja makaaberia kuin Ahosen laukoessa vailla pidäkkeitä. Taitavasti toteutetut visuaaliset kuorrutteet lisäävät oman silauksensa näytelmän viihdearvoon.
(Satakunnan Kansa 7.10.2017)


KARKOTETUT

Käsikirjoitus ja ohjaus Elina Izarra Ollikainen, valo- ja äänisuunnittelu Johannes Vartola, lavastus ja puvustus Pauliina Koivunen, videosuunnittelu Elina Izarra Ollikainen ja Johannes Vartola.
Rooleissa: Tomi Alatalo, Miia Lindström, Angelika Meusel, Ulla Raitio.
Ensi-ilta Studio Hilkassa 26.1.2017.


Karkotettujen tarinoissa Maahanmuuttovirasto näyttäytyy absurdina ihmisten siirtelykoneistona, jossa viranomaispäätökset perustuvat puhtaaseen mielivaltaan. Viraston tavoitteena tuntuu olevan numeroina nähtävä tehokkuus, ja siksi poliisikin tietää, mitä pitää tehdä vaan ei miksi.
Rakastajat-teatteri sukeltaa syvälle karkotettujen maailmaan. Teos kertoo, miten palautuspäätös on tehty ja mitä se on merkinnyt vasten tahtoaan palautetulle ihmiselle.

Tutkivan luonteensa lisäksi näytelmä panostaa täysillä inhimilliseen tasoonsa. Karkotuspäätöksen saavien ihmisten tarinat esitetään kokonaisina ja elämänmakuisina, iloineen ja murheineen. [...] Kaikkiaan Karkotetut on harvinaisen arvokas teos. Tulee sellainen olo, että jonkun piti tehdä näytelmä tästä aiheesta. Onneksi se joku teki näytelmän pelottomalla sydämellä ja pistämättömällä taidolla.
(Satakunnan Kansa 28.1.2017)


​​​​​​​2016 (25-vuotisjuhlavuosi)
​​​​​​​

PÄIN PERHETTÄ

Käsikirjoitus Rami Valli, sovitus, dramatisointi ja ohjaus Kai Tanner, valosuunnittelu ja videoiden ja animaatioiden toteutus Mikko Hakulinen, äänisuunnittelu ja videoprojisoinnit Jukka Kouhia, visualisointi työryhmä.
Rooleissa: Rami Valli, Miia Lindström/Susanna Mikola.
Ensi-ilta Kulttuuritehdas Kehräämössä 13.2.2016.


Muistatko miten oma seurustelusi alkoi ja mitä se on tänään? Päin Perhettä on hillitön parisuhdekomedia, jossa stand up yhdistyy teatteriin. Se tuo parisuhdekeskustelun kotisohvalta lavalle, ja jokainen katsoja tunnistaa takuulla esityksestä itsensä, puolisonsa tai vähintäänkin naapurinsa!

Taitavan stand upin ja teatterin yhdistelmästä syntyy hauska, inhimillinen ja draivia täynnä oleva kokonaisuus. Esityksen keskiössä on stand up -koomikko Rami Valli, jonka omakohtaisiin parisuhdekokemuksiin ja -ihmettelyihin näytelmän teksti perustuu. [...] Näytelmän ohjauksesta ja dramatisoinnista vastaava Kai Tanner on viisaasti koonnut Vallin näkemykset uhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi. Hän pitää kokonaisuuden ohjaimet hyvin kädessään. Rytmitys toimii ja taimaus tapahtuu sekunnin tarkkuudella.
(Satakunnan Kansa 15.2.2016)


PIENI SUURI ONNI

Käsikirjoitus Elaine Murphy, suomennos ja sovitus Juha Siltanen, ohjaus Liisa Mustonen, lavastus ja puvustus Pauliina Koivunen, valosuunnittelu Luca Sirviö, äänisuunnittelu Maura Korhonen, koreografia Nina Mamia.
Rooleissa: Kaija Pakarinen, Miia Lindström, Elina Hietala.
Ensi-ilta Kulttuuritehdas Kehräämössä 1.10.2016.


Kolme naista, äiti, tytär ja äidinäiti heijastavat tosiaan ja valintojaan nerokkaasi punotussa tarinassa, jossa he tulevat ihan lähelle katsojaa, kuin peilaten todellista elämää, joka on täynnä kipua, naurua ja valintoja. Myös niitä hetkiä kun elämä vie, etkä edes voi valita vaan vain antautua.

Vaikka tarinassa ei tehdä maailmaa muuttavia oivalluksia, yleisössä itketään viimeistään tarinan loppumetreillä. Se on se pieni mutta suuri asia, joka aina koskettaa: ihmisen elämä.
(Satakunnan Viikko 5.10.2016)


AJATUSTENLUKIJA

Yhden miehen mentaalitaikuus-show. Konsepti ja ohjaus Tommi Lahti.
Rooleissa: Tommi Lahti.
Ensi-ilta Studio Hilkassa 21.10.2016.


Taikuri Tommi Lahti ja ohjaaja Tapio Kankaanpää lähestyvät teatteria uudella idealla, teatteriesityksellä, joka pitää sisällään taikuutta, mentalismia ja mystiikkaa.

Tommi Lahti lusikoi ajatuksesi, heittää aivosi blenderiin ja tarjoilee ikimuistoisen illan mentaalitaikuuden merkeissä. Ihmeet eivät tapahdu pelkästään yleisön keskuudessa vaan pääsi sisällä.


Me pyrimme luomaan illuusion mahdottomasta sattumasta. Satunnainen porukka tulee esitykseen ja heidän satunnaiset valintansa ja tekonsa johtavat johonkin täysin mahdottomaan. Halusimme poistaa taikurin yli-inhimillisyyden, siis sen että hän on niin älykäs ja pätevä, että pystyy tekemään muille temppunsa.
(Satakunnan Kansa 19.10.2016)


​​​​​​​2015
​​​​​​​

KIPPIS ELI ELÄMÄ, SEKSI, KUOLEMA JA MUITA PIKKUJUTTUJA

Käsikirjoitus Karen Egan, käännös Juha Siltanen, ohjaus Liisa Mustonen, lavastus Liisa Mustonen ja Pauliina Koivunen, tarpeisto ja kuiskaaja Pauliina Koivunen, valosuunnittelu Mikko Hakulinen, valokonsultaatio Tiiti Hynninen, äänisuunnittelu Jukka Kouhia.
Rooleissa: Karen Egan, Angelika Meusel.
Ensi-ilta Studio Hilkassa 10.2.2015.

Serkukset irlantilainen Brid ja suomalainen Annukka kertovat tarinoita itsestään ja toisistaan. He kinastelevat, kokkaavat, laulavat, juhlivat ja päätyvät aina uudelleen PK:n tanssilattialle. He heittäytyvät elämän pyörteisiin, välillä irlannissa, välillä Porissa ja kaatavat samalla pullokaupalla viiniä alas kurkustaan.

Lopputuloksena on traagisen terävä sekoitus elämästä, sen trakoituksesta, illuusiosta, seksitä ja kuolemasta.

Tarjolla on riemukas, pirullisen hauska, raju, ihana, pikkuisen surullinenki ja kertakaikkiaan aivan nerokas näytelmä juopottelevista naisista, jotka pyristelevät elämän kiemuroissa.


Teos on tragikoomisen terävä sekoitus elämästä, sen tarkoituksesta, illuusioista, seksistä ja kuolemasta. Luvassa on riemukas ja pirullisen hauska näytelmä juopottelevista naisista, jotka pyristelevät elämän kiemuroissa.
(Uusi Aika 20.2.2015)


TARANTINOA, TEETÄ JA OMG

Käsikirjoitus mm. Adam Hadway, Matt Henderson, Steven Hopley, Lisa Holdsworth, Nicole Pandolfo, käännös ja ohjaus Juha Siltanen.
Rooleissa: Angelika Meusel, Miia Lindström, Kai Tanner.
Rakastajat-teatterin Suomeen tuoman Bite-Size Plays -konseptin Suomen ensi-ilta Kulttuuritehdas Kehräämössä 26.3.2015.


Pienoisnäytelmien aiheet olivat ajankohtaisia, tämän päivän maailmanmenoa kuvaavia, ja sopivat myös nuorelle yleisölle. Tarinoiden teemoina olivat mm. avioliittokriisi, panttivankidraama sekä identiteetti.


Jos kaipaat illanviettoosi pieninä paloina nautittavaa, tiivistä ja tasavahvaa komedaputkea, Rakastajat-teatteri vastaa toiveisiisi. Viisi enemmän tai vähemmän ajankohtaista pienoisnäytelmää ovat helposti sulavaa seurattavaa, mutta pitävät sisällään melko teräviäkin piikkejä maailmanmenoa kohtaan. [...] Kielellinen notkeus ihastuttaa, mistä on kiittäminen ohjaaja Juha Siltasen verrattomia suomentajan taitoja.
(Satakunnan Kansa 28.3.2015)


ARSENIKKIA JA VANHOJA HITTEJÄ

Käsikirjoitus ja ohjaus Markus Packalén, laulujen harjoittaminen Arla Salo, puvustus Jaana Aro.
Rooleissa Aliisa Pulkkinen, Anneli Ranta ja Petteri Hautala.
Ensi-ilta Studio Hilkassa 29.9.2015.

Näytelmä on Markus Packalénin kirjoittama hirtehinen ja hieman makaaberikin komedia, jossa kaksi ikääntynyttä naista Lyyli ja Selma etsivät elämän kadonnutta tarkoitusta vielä Selman 80-vuotissyntymäpäivilläkin.


​​​​​​​2014
​​​​​​​

VARIETEE-KLUBI

Lavalla: Tommi Lahti, Jose Ahonen, Pete Poskiparta, Jore Sohlman, JP Pirinen.
Ensi-ilta
Kulttuuritehdas Kehräämössä 22.2.2014.

Uuden tyyppisellä Variatee-klubilla haluttiin tuoda erilainen teatterielämys ja katselmus yleisölle. Klubilla nähtiin kattaus miimiä, sirkusta, taikuutta, tekno-oopperaa, kabareeta ja dragia.


Uusi klubiformaatti yhdistää illuusiot komiikkaan, live-musiikkiin, burleskiin ja drag-artisteihin.
(Satakunnan Viikko 20.2.2014)


PIETARIN ROMEO JA JULIA

Käsikirjoitus Ljudmila Razumovskaja, suomennos Mari Raami, valo- ja äänisuunnittelu Hannu Naamanka, ohjaus Jotaarkka Pennanen.
Rooleissa: Aliisa Pulkkinen, Heikki Kinnunen.
Ensi-ilta Kulttuuritehdas Kehräämössä 28.2.2014.


Heikki Kinnunen ja Aliisa Pulkkinen loistavat kahtena kohtalon potkimana ihmisenä, jotka elämän ehtoopuolella tapaavat kymmenien vuosien tauon jälkeen. Syttyvä rakkauden kipinä luo toivoa paremmasta huomisesta, olosuhteista huolimatta.


Teoksen juoni kuuluttaa vanhan sananlaskun todeksi: ”Rakkaus ei katso ikää”. Mies ja nainen kohtaavat Vladimirin torilla Pietarissa 40 vuoden eron jälkeen. Tässä yksinkertainen lähtökohta näytelmälle, joka kerii auki kypsään ikään ehtineiden päähenkilöiden moninaisia tuntemuksia. Nostalgia ja muistot saavat rinnalleen kovan elämän tuomat pettymykset ja kuoleman lähestymisen. [...] Niinpä ilo ja suru ovat molemmat koko ajan läsnä. Ei niin suurta tragediaa, ettei seasta pilkistä komediaa, ja päinvastoin. Pavelin ja Veran kohtaloissa kaikuu myös Neuvostoliiton hajoamisen vaikutus vähäosaisen kansan elämään.
(Satakunnan Kansa 2.3.2014)


SUOMI - HULLUU TOUHUU!

Käsikirjoitus ja ohjaus Tapio Kankaanpää ja Kai Tanner, puvustus Milla Muurimäki, musiikki Niko Huttunen ja Joona Kukkola, äänet Jukka Kouhia, valot Mikko Hakulinen.
Rooleissa: Ushma Karnani, Miia Nuutila/Miia Lindström, Konsta Tanner, Markku Toikka.
Ensi-ilta 28.5.2014 Naantalissa Emma-teatterissa, uusintaensi-ilta Kulttuuritehdas Kehräämöllä 25.9.2014.


Pori! Miten tässä näin kävi -näytelmän tekijöiden uusi räväkkä esitys. Tällä kertaa komediakruunan ammukset ammennetaan Porin lisäksi koko valtakunnasta, joten kaikki saavat osansa. Miltä siis näyttää Suomi ja suomalaisuus juuri nyt? Sanoisimme, että hyvinkin hauskalta.Suomi-kuva ei ole suppea , vaan täältä löytyy myös avoimuutta ja moninaisuutta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kansallinen identiteetti olisi hukassa. Nauramme lämminhenkisesti Suomelle ja suomalaisuudelle. Katsomme taaksepäin ja nykyhetkeen, mutta myös eteenpäin. Näytelmän suomalaisaiheita ovat muun muassa joulupukki, maahanmuuttajat, lavatanssit, alkoholi, urheilusankarit, Lotto, äitiyspakkaus ja turhat julkkikset.
(Vakka-Suomen Sanomat 1.11.2013)

Erityisesti Toikan luotsaama turkkilais-episodi on mainio. Siinä hän näyttelee suomalaista saunaa rakastavaa maahanmuuttajaa. Pitkässä ja hauskassa sketsissä teksti ja koko ryhmä saavat siivet alleen. Varsinkin näytelmä näytelmässä -kohtaus, jossa turkkilainen ohjaa tarinaa suomalaisesta perheestä, saa jo huikean absurdisia piirteitä. Loppupuolella näytelmään tuodaan myös joitakin Suomen ajakohtaisia kipupisteitä komedialliseen kaapuun puettuna.
(Satakunnan Kansa 27.9.2014)


​​​​​​​2013
​​​​​​​

KAIKKI TARVII LEMPEE

Cabaret-ilta. Käsikirjoitus ja ohjaus Karen Egan, piano Teemu Niemelä ja Karla Suvanto,
Rooleissa: Karen Egan sekä muusikot Mika Lahnajoki ja Samu Repo.
Ensi-ilta 14.2.2013 Kulttuuritehdas Kehräämössä, uusintaensi-ilta 25.10.2013 Kulttuuritehdas Kehräämössä.


Karen Egan flirttaa, hurmaa ja vie yleisöltä jalat alta. Rakastajat-teatterin pikkujoulu-special on täynnä glamouria, lämpöä ja lempeä. Illan aikana kuultiin Karenin omien kappaleiden lisäksi mm. Frank Sinatraa, Annikki Tähteä ja Olavi Virtaa. Lavalla hänen kanssaan musisoivat kitaristi Mika Lahnajoki ja basisti Samu Repo. Pianossa vieraili Teemu Niemelä/Karla Suvanto.


Egan tulkitsee illan aikana kitaristi Mika Lahnajoen ja basisti Samu Repon säestämänä lauluja muun muassa suomeksi, englanniksi ja saksaksi tyylilajeja pelkäämättä rap-musiikista oopperaan, tangosta jazziin.
(Satakunnan Kansa 29.1.2013)


SUOMALAISTEN PUOLUSTUS

Käsikirjoitus ja ohjaus Juha Hurme, ohjaajan assistentti Topi Marin, lavastus- ja puvustusassistentti Mette Jalomäki, valot Paul Donnelly. Yhteistuotanto Tampereen Teatterin kanssa.
Rooleissa: Markus Järvenpää, Miia Lindström, Angelika Meusel, Aliisa Pulkkinen, Kai Tanner, Konsta Tanner.
Ensi-ilta Studio Hilkassa 19.10.2013.

Suomalaisten puolustus on kovien otteiden ja säkenöivien ajatusten komedia, joka panee meidät pohtimaan, missä määrin uskomukset ja ideologiat vääristävät maailmankuvaamme.

Daniel Juslenius (1676 - 1752) on yliopistomies, Turun kuninkaallisen Akatemian kasvatti, joka taisteli suomalaisten ja Suomen puolesta läpi elämänsä. Kaksi kertaan hän joutui vuosikausiksi pakenemaan venäläisten vainoa Ruotsiin, jonne hän myös kuoli Skaran hiippakunnan piispana.

Näytelmässä tutustutaan Julseniuksen väitteisiin ja hänen elämänsä rajuihin käänteisiin, joissa mausteina puute, rutto, sota, Turun palo, sensuuri, kateus, juonittelu, maanpako, 2 vaimoa ja 20 lasta.Esityksen vauhti on kova, mutta Jusleniuksen elämän isot virstanpylväät, satunnaiset nousut ja monet laskut. mahtuvat hyvin puoleentoista tuntiin. Fyysisyys on jälleen kerran Hurmeen ohjaajapakin tärkeimpiä työkaluja, joten vain viidellä näyttelijällä toteutettu esitys on tulvillaan hikeä ja hormoneja. Jokainen näyttelijä pääsee esittämään itse Juseliusta vuorollaan, joten sitäkin kautta näytelmän päähenkilöstä rakentuu rikas kuva, josta ei puutu väriä eikä kehyksistä särmiä.
(Demokraatti 11.3.2014)


​​​​​​​2012
​​​​​​​

KAIKKEA HYVÄÄ ELI ANNUKKA JA AAVEET

Käsikirjoitus ja ohjaus Juha Siltanen, lavastus Pauliina Koivunen ja Juha Siltanen, pukusuunnittelu, tarpeisto, lavastuksen ja ja puvustuksen toteutus Pauliina Koivunen, valosuunnittelu Paul Donnelly, äänisuunnittelu Jukka Kouhia ja Juha Siltanen, musiikin harjoitus Sanna Grönmark, kuiskaaja ja yleisassistentti Henri Välikangas, valokuvat Eeva Meusel, graafinen suunnittelu ja käsiohjelman taitto Eveliina Pakarinen / Kallo Works.
Rooleissa: Karen Egan, Sanna Grönmark, Markus Järvenpää, Angelika Meusel, Jaana Pesonen, Henri Välikangas.
Ensi-ilta Studio Hilkassa 21.3.2012.


Hymyilyttävä ja vähän haikea kertomus Annukasta, jolla kaikki on paremmin kuin hyvin. Hänellä on runsaasti vapaa-aikaa, rahaa enemmän kuin hän eläessään ehtii kuluttaa, ihana asunto ja yksityissihteeri. Juuri kun hän on jälleen lähdössä upealle matkalle, hän peruuttaa kaiken. Hänellä on tunne että jokin on läsnä hänen asunnossaan. Hän turvautuu meedion apuun, ja äkkiä meedioita onkin kaksi. Annukka lähtee merkilliselle matkalle omaan asuntoonsa.

Kaikkea hyvää eli Annukka ja aaveet on jännitysnäytelmä, komedia, seikkailukertomus, tarina tuonpuoleisen salaisuuksista ja ennen muuta tavallisista ihmisistä. Niin ja kuolemasta ja rakkaudesta. Ja on siinä vähäsen musiikkiakin,Kantaesitys leikittelee niin tyylilajillaan kuin teknisellä toteutuksellaan. Mustasta komediasta sukelletaan portaattomasti tragediaan ja takaisin. Lyhyet, paikoin välähdysmäiset kohtaukset alkavat ja loppuvat kesken lauseen. [...] Näytelmä ei ole mikään psykologinen syväsukellus. Se tarjoaa kuitenkin tavallista kiinnostavamman ja omaperäisemmän mitä jos -skenaarion. Pintatasolla kulkee ketterä, oivaltava komedia, joka tarjoaa useitakin nauruja hauraiden henkilöiden vaivaantuneiden kohtaamisten kautta.
(Satakunnan Kansa 23.3.2012)

​​​​​​​

SOTILAAN TARINA

Libretto C. F. Ramuz, säv. Igor Stravinsky, ohjaus Tapio Kankaanpää, koreografia Reetta Parvikko, tuottaja Heli Latvala. Yhteistuotanto Pori Sinfoniettan ja Satakunnan soitannollisen seuran kanssa,
Rooleissa: Jarno Malinen, Angelika Meusel, Reetta Parvikko.
Ensi-ilta Kulttuuritehdas Kehräämössä 22.5.2012.


Igor Stravinsky sävelsi Sotilaan tarinan ensimmäisen maailmansodan loppumetreillä vuonna 1918 "Lue, Jouée et dansée" eli luettavaksi, soitettavaksi (ja näyteltäväksi) sekä tanssittavaksi. Sotilaan tarina on universaali kuvaelma ihmisen eksymisestä - sodassa tai nykypäivän rahainvallassa.


Sotilaan tarina pohjautuu venäläiseen kansansatuun. Se on ajaton kuvaus inhimillisestä heikkoudesta ja houkutuksiin lankeamisesta.
(www.por.fi)

​​​​​​​

PORI! MITEN TÄSSÄ NÄIN KÄVI?

Käsikirjoitus Tapio Kankaanpää, ohjaus Tapio Kankaanpää ja Kai Tanner, lavastus ja puvustus Pauliina Koivunen, lavastajan assistentti ja tarpeisto Mette Jalomäki, lavasteiden rakennus Juha Jutila ja Tapani Lepistö, ääni-, valo- ja videodramaturgia Tapio Kankaanpää, äänien ja videoiden ajo Jukka Kouhia, valoajo Paul Donnelly, lauluvalmennus Miina Mikkonen, graafinen ilme Ville Salén / Mainostoimisto Velouria, valokuvat Eeva Meusel.
Rooleissa: Miia Lindström, Kai Tanner, Joonas Nordman.
Ensi-ilta Kulttuuritehdas Kehräämössä 20.10.2012.


Räiskyvä komedia Porista ja porilaisuudesta tarjoaa katkeamatonta verbaalista tykitystä, tiukkaa tilannekomiikkaa sekä rakastettavan joukon herkullisesti tulkittuja henkilöhahmoja Porin historiasta.Rakastajat erittää Pori-tulkintansa kiivaalla tempolla, pikutuhmasti piikitellen, kliseitä välttelemättä. Ryhmä tuntuu suorastaan rypevän jokaisessa porilaisuuteen liittyvässä latteudessa niin antaumuksella, että kaupungin asukkaille tutut elementit kääntyvät voitokkaiksi vitseiksi. Kaikki kohtaukset eivät suinkaan ole mitään kuoliaaksinaurattajia eivätkä kaikki oivallukset järin nerokkaita. Esitys vetää kuitenkin taitavasti arvostelijalta maton alta kommentoimalla itseään pisteliääseen sävyyn.
(Satakunnan Kansa 22.10.2012)


​​​​​​​2011
​​​​​​​

PAPERITTOMAT

Käsikirjoitus ja ohjaus Elina Izarra Ollikainen, äänisuunnittelu Joonas Laakso, valosuunnittelu Hanna Siivola, puvustus Pauliina Koivunen, äänet Joonas Laakso, valokuvat Katja Tähjä,
Rooleissa: Kari Hevossaari, Miia Lindström, Angelika Meusel.
Ensi-ilta Studio Hilkassa 15.4.2011.


Euroopassa elää ja työskentelee Suomen väkiluvun verran siirtolaisia, joilta puuttuu pysyvä oleskelulupa. Heidän joukossaan on rauhaa etsiviä turvapaikanhakijoita, mutta myös rakkauden tai opiskelupaikan perässä Eurooppaan tulleita. Paperittomat kertoo näiden ihmisten elämästä ja siitä, miltä tuntuu elää lainsuojattomana.Paperittomat ei saarnaa, vaan tuo vahvan viestinsä esiin inhimillisestä näkökulmasta, kertomalla kolmen oleskeluluvattoman siirtolaisen tarinan. [...] voimakas, koskettava ja ajatuksia herättävä puheenvuoro yhtäläisen ihmisarvon puolesta.
(Satakunnan Kansa 17.4.2011)


LOVE ME OR LEAVE ME

Musiikkicabaret-show, Käsikirjoitus ja ohjaus Karen Egan,
Lavalla: Karen Egan sekä muusikot Mika Lahnajoki, kitara, ja Samu Repo, kontrabasso.
Ensi-ilta Hilkka-näyttämöllä 6.9.2011.


Jumalaisen viettelijättären intiimissä showssa kuullaan Karenin omien, lumoavien balladien lisäksi mm. Nina Simonen, Frank Sinatran ja Jacques Brelin musiikkia. Laulajatar esiintyy englanniksi, ranskaksi, espanjaksi - ja luonnollisesti myös suomeksi, sillä kuten Karen aiemmissa esityksissään on julistanut: "Olen suomalainen!"


Esityksen laulut, joita on yli kaksikymmentä, tukevat perusideaa ja kuljettavat omalla tavallaan tarinaa eteenpäin. Esityksessä kuullaan myös Eganin omia kappaleita - pienimuotoisia hiljaa puhuttelevia balladeja. Eganin ääni on sensuelli ja ilmaisuvoimainen.
(Uusi Aika 9.9.2011)


TONIGHT: MÄNKKI! ELI TIERNAPOJAT PINTEESSÄ

Käsikirjoitus Juha Siltanen, ohjaus, koreografia ja visuaalinen suunnittelu Kaisa El Ramly, musiikin sovitus ja orkesteri Sanna Grönmark, Niko Huttunen ja Jami Westergård.
Rooleissa: Karen Egan, Miia Lindström, Angelika Meusel, Kai Tanner.
Ensi-ilta Kulttuuritehdas Kehräämössä 12.11.2011.

Rakastajien hovikirjailija Juha Siltanen ei olisi oma itsensä, jos hän tekisi suoraviivaista tarinaa pikkujoulutunnelmassa olevalle yleisölle. Siltanen kirjoittaa puoliabsurdia, hersyvää komediaa. Kokonaisuus on haasteellinen, nutta antava niin yleisölle kuin tekijöillekin. Juonen käänteissä mennään välillä sellaista vauhtia, ettei perässä tahdo pysyä. [...] Kaisa El Ramlyn ohjaus pitää pulppuavan tarinan hyvin koossa. Hänen visuaalinen näkemyksensä istuu hyvin Kehräämön näyttämölle. Myös ajoitus toimii moitteettomasti.
(Satakunnan Kansa 14.11.2011.)


LUMIENKELEITÄ

Rakastajien housebändi Sumean konsertti uusista ja vanhoista talvenajan lauluista,
Useita säveltäjiä, sov. Jami Westergård. Video Marko Lampisuo.
Houseband Sumea: Sanna Grönmark, Niko Huttunen, Jami Westergård
Ensi-ilta 22.11.2012 Studio Hilkassa.

Kolmihenkisen Sumea-yhtyeen Lumienkeleitä-konsertti tuo lämpimän pyyhkäisyn syksyn ja talven rajamaille. Talvi- ja jouluaiheisista lauluista koostuvaa yhdentoista kappaleen kokonaisuutta värittää Marko Lampisuon luoma videotaide.
(Satakunnan Kansa 25.11.2011)


​​​​​​​2010
​​​​​​​

HURJAPOIKA

Teksti Mika Lahnajoki, dramaturgia, sovitus ja ohjaus Tapio Kankaanpää, tarpeiston suunnittelu ja valmistus Elina Wallin, valosuunnittelu Hanna Siivola, äänisuunnittelu Jukka Ranula.
Rooleissa: Miia Lindström.
Ensi-ilta 6.2.2010 Studio Hilkassa.


Hurjapoika sukeltaa miehisyyden olemukseen kertomalla Anteron kasvutarinan. Ironinen tarina miehestä, jonka elämän käännekohdat näyttävät olevan pullo, pillu ja polkypyörä. Esityksessä polkupyörä näyttäytyy sekä matkanteon ja samalla kasvamisen allegoriana. [...] Näytelmä on oivaltava ja paikoin läkähdyttävän hauska. Näytelmä ei saarnaa, mutta loppuvaiheessa se lähentelee kollektiivista parisuhdeneuvontaa.
(Uusi Aika 9.2.2010)

​​​​​​​

NAINEN JOKA HALUSI PYÖRTYÄ

Käsikirjoitus ja ohjaus Minna Nurmelin, ohjaajan assistentti Liisa Mustonen, lavastus ja pukusuunnittelu Kaisa Rasila, valot Hanna Siivola, äänet Jukka Ranula, graafinen suunnittelu Ville Salén.
Rooleissa: Kirsti Kuosmanen, Angelika Meusel, Leena Nuora.
Ensi-ilta 13.3.2010 Studio Hilkassa.

Irrallisista, paikoin absurdeista kohtauksista koostuva näytelmä käsittelee elämän kokoisia ristiriitoja. Miltä sisälläni tuntuu, miltä ulospäin näytän? Mitä kumppani odottaa minulta, mitä voin hänelle tarjota?
(Satakunnan Kansa 15.3.2010)

Irralliset kohtaukset on kasattu rönsyileväksi kokonaisuudeksi, jossa naisena oleminen näyttäytyy eri hahmojen kautta pätemisen, pärjäämisen, miellyttämisen, syyllistymisen ja häpeän mustana sisintä jäytävänä möykkynä. Elämä kapeutuu suorittamiseksi, jossa ei ole tilaa omille tarpeille tai haluille, ilosta puhumattakaan.
(Uusi Aika 16.3.2010)


KAI TANNER EXPERIENCE

Käsikirjoitus Tapio Kankaanpää ja Satu Rasila, ohjaus Tapio Kankaanpää, ohjaajan assistentti Pia Virtanen, lavastus ja puvustus Paula Koivunen, päähineet ja tarpeisto Pauliina Koivunen, lavasteet Juha Jutila, puvut Raila Rautiainen, ompeluapu Kristiina Heino-Koivumäki, maskeeraus Sara Murto, valosuunnittelu Antti Helminen, äänisuunnittelu Jukka Ranula, valoajo Riikka Hakala, ääniajo Jukka Kouhia ja Joonas Laakso, tehosteet Juha Jutila ja Jukka Ranula, musiikin sovitus Mika Lahnajoki ja Jukka Ranula, harmonikkasovitus Sanna Grönmark, illusioiden suunnittelu Tapio Kankaanpää, videot Ville Salén, Tapio Kankaanpää ja Jukka Ranula, koreografi Eija-Riitta Hytönen, graafinen toteutus Ville Salén.
Lavalla: Kai Tanner, Miia Lindström, Angelika Meusel, Mika Lahnajoki, Jukka Ranula, Niko Huttunen, Samu Repo, Miika Perkiö, Sanna Grönmark, Tarkka-A, Eveliina Juntunen
Ensi-ilta 12.11.2010 Kulttuuritehdas Kehräämössä.

[...] häpeämättömän viihteellinen esitys kuvitteellisesta henkilöstä nimeltä Kai Tanner, jota samanniminen teatterinjohtaja ja näyttelijä esittää. Esitys ei kerro Kai Tannerista sinänsä, vaan 2000-luvun miehestä, joka hukassa, niin elämässä kuin naissuhteissaankin. [...] Esitys nojaa moniin viihteen trendi-ilmiöihin nostalgiasta tunnustuksellisuuteen. Mutta yleisöön voimakkaasti kontaktia ottava esitys pysyttelee turvallisilla vesillä, hallinta on koko ajan näyttelijöillä ja paljaaksi heittäytyminen tapahtuu tekijöiden ehdoilla.
(Turun Sanomat 14.11.2010)