kansainväliset yhteistuotannot

coming up roses / ruusuillatanssi

Käsikirjoitus ja ohjaus Juha Siltanen, valosuunnittelu Hanna Siivola, lavastus Juha Siltanen, Tuomas Lampinen ja Hanna Siivola, puvustus Tuomas Lampinen, musiikki Ilmo Ranta ja Jori Kemppi. Yhteistuotanto irlantilaisen Bewley's Cafe Theatren kanssa.
Rooleissa Angelika Meusel, Kai Tanner, Miia Lindström, Pat McGrath ja Gerard Lee.
Maailmanensi-ilta 30.5.2005 Dublinissa, Suomen ensi-ilta 29.10.2005 Studio Hilkassa.

UHRIVASARA

Käsikirjoitus Rodrigo Garcia, suom. Anu Partanen, ohjaus Adolfo Simon
Tuotettu yhteistyössä espanjalaisen La Muestra Alternativa Internacional De Teatro –festivaalin kanssa.
Rooleissa: Hilkka Ollikainen, Kai Tanner, Angelika Meusel, Sari Viitasalo, Markku Arokanto.
Ensi-ilta 11.8.1994 Tampereen Teatterikesässä ja Madridissa 14.10.1994.

Kaiken kaikkiaan Rakastajat-ryhmä espanjalaisvieraineen on sitä, mitä lupaa, vaihtoehto Kauniille ja Rohkeille. Saadaan iloita myös Hilkka Ollikaisen läsnäolosta kertojana, alun pitkänpuoleisen monologin hymyilevänä moottorisahamurhaajana yleisölämpiön yllätysvieraana ja loppusolmun kyllästyneenä solmijana: mitä nuo muka, minäpä osasin, enkä jäänyt kiinni ihan oikeasti.
(Uusi Aika 19.8.1994)

Hän kertoi tarinaansa siitä miten oli murhannut miehiään ja rakastajiaan ja miten häntä siitä syystä oli alettu halpamaisesti vainota.
Vuoroin oltiin irvokkaita nykyihmisiä, vuoroon antiikin verisiä ja pakanallisia miehiä ja naisia, jotka tuhrivat itseään savella ja jätöksillä, piehtaroivat eläimellisesti, naivat kaikin mahdollisin tavoin. Kylpyammeen reunalla se kyllä oli aika hankalaa.

(13.7.1994)

TERRA INCOGNITA

Käsikirjoitus ja ohjaus: Joe O Byrne, Alfonso Pintado.
Tuotettu yhteistyössä espanjalaisten La Muestra Alternativa Internacional De Teatro –festivaalin sekä Triangulo Produccionesin ja irlantilaisen Co-Motion Theatre Companyn kanssa.
Rooleissa: Angelika Meusel, Kai Tanner, Patrick Mc Grath
Ensi-ilta 12.10.1995 Arenas de San Pedrosissa. Suomen ensi-ilta 1.11.1995 Porin Teatterissa.


He puhuvat kolmea kieltä ymmärtäen toisiaan kohteliaasti. He huutavat kolmella kielellä, neljällä kielellä, riitelevät, eivätkä ymmärrä toisiaan enää yhtään. Me istumme ihastuneina kielten sekamelskaa, kaipaamme jo Brysselistä simultaanitulkkia – kunnes irlantilainen ja espanjalainen tanssija lehahtaa näyttämölle.
(Uusi Aika 7.11.1995)