La 14.10. klo 18 Maailmanhistorian paskimmat poikaystävät | Rakastajat-teatteri

Tervetuloa teatteriin! Tutustu turvallisuusohjeisiimme.

La 14.10. klo 18
Maailmanhistorian paskimmat poikaystävät

Liv Strömquistin sarjakuvien inspiroima kaksikielinen esitys kuvaa parisuhdenormien irvokkuutta. Luvassa ytimekkäitä kärjistyksiä ja tunnistettavia ajatusmalleja huumorilasien läpi katsottuna!

La 14.10. klo 18 | Liput 30/26/17€
​​​​​​​

Info

Liv Strömquistin sarjakuvien inspiroima kaksikielinen esitys parisuhteista, sukupuolirooleista, historiasta, biologiasta, taiteesta, kirjallisuudesta, kauneudesta, taloudesta ja maailmankaikkeudesta. Men störst av allt är kärleken. Liv Strömquist on Ruotsin feministisen sarjakuva-aallon suurin tähti. Satiiriset ja kantaa ottavat sarjakuvat asettavat normaaleina pidetyt valta-asetelmat naurunalaiseksi ja ovat saaneet työryhmän lähestymään tuttujen ja tuntemattomampienkin parisuhteiden dynamiikkaa reteällä ja raikkaalla otteella.

Marielle Eklund-Vasaman (ohjaajana mm. Red Nose Companyn Babylon-esityksessä), Pinja Hahtolan ja Iida-Maaria Lindstedtin posketon esitys marssittaa lavalle lukuisia hahmoja Aatamista Aristoteleen kautta Einsteiniin ja Whitney Houstoniin ja mukailee estetiikassaan sarjakuvan tiukkoja leikkauksia ja isolla pensselillä vedettyjä viivoja. Näyttelijät hyppäävät estottomasti aiheesta, vuosisadasta ja kielestä toiseen selvittäessään mitä me haluamme rakkaudelta, mitä me emme todellakaan halua, miksi haluammekin sitä mitä emme periaatteessa halua sekä miksi ylipäätään rakastumme. Ja näitä aiheita tutkiessa työryhmämme All you need is Love-gruppen on tullut ainakin yhteen johtopäätökseen. Tieto ei siis suinkaan lisää tuskaa, kuten sanonta väittää – tieto lisää tietoa ja hervotonta huumoria.

En rasande rolig föreställning om parförhållanden, könsroller, historia, biologi, konst, litteratur, skönhet, ekonomi och hela universum inspirerad av Liv Strömquists serieböcker. Mutta suurin kaikista on rakkaus.

“Peukkuni nousee Hahtolan ja Lindstedtin lavaolemuksille, joissa riittää rutkasti samastuttavuutta ja aitoa ystävyyttä. Toverillisuus valitsee sekä näyttelijöiden välillä että yleisön ja esiintyjien kohtaamisissa. Maailman paskimmat poikaystävät – samt en och annan flickvän rullaa eteenpäin luontevasti kaksikielisenä.” Maria Säkö/ Helsingin Sanomat 1.4.2022

Esityspäivä ja liput

Kehräämö

La 14.10. klo 18

Liput 30/26/17€

Esityskielet suomi, ruotsi ja englanti.

Kesto n. 2h (sis. väliajan)
Ovet aukeavat 1h ennen esityksen alkua.


Tekijät

Ohjaus: Marielle Eklund-Vasama
Käsikirjoitus: Marielle Eklund-Vasama, Pinja Hahtola, Iida-Maaria Lindstedt
Rooleissa: Pinja Hahtola, Iida-Maaria Lindstedt
Äänisuunnittelu ja video: Jere Kolehmainen
Valosuunnittelu: Mirkka Saari
Puvustus ja rekvisiitta: Reija Laine
​​​​​​​Valokuvat: Cata Portin


​​​​​​​NÄMÄ VOISIVAT KIINNOSTAA SINUA