Emme vaadi koronapassia tällä hetkellä! Tutustu turvallisuusohjeisiimme.

VOOOSH!
​​​​​​​1.9. — 4.12.2021

Vooosh! on järisyttävä monologi koulukiusaamisesta ja sen seurauksista. Maailman kantaesitys ja Philip Ridleyn näytelmän ensimmäinen käännös nähdään nyt Rakastajat-teatterissa.

Studio Hilkka | 1.9. — 4.12.2021 | Liput 29/25/16€Kaikissa Rakastajat-teatterin tapahtumissa huomioidaan ajankohtaiset määräykset ja suositukset, ja hygieniatasoa on nostettu entisestään. Lue Turvallisesti teatteriin -ohjeistus täältä.​​​​​​​ Teatteri varaa oikeuden muutoksiin.

INFO

From ‘Vespers’, a collection of monologues by Philip Ridley.

Maailma ja sen asukkaat ovat kaikki palaneet poroksi ja kärventyneet tulisen puhurin ja kirkkaan valonleimahduksen seurauksena. Vain yksi koululainen vanhempineen on jäljellä.

Vooosh! on brutaali ja dystooppinen kuvaus koulukiusaamisesta ja siitä selviytymisestä. Monologin kertojana on nuori henkilö, joka kokee päivittäin fyysistä ja henkistä väkivaltaa ja sen uhkaa sekä koulussa että koulumatkallaan. Kiusaamisen lopettaa lopulta selittämätön räjähdys, joka tuhoaa tieltään kaiken elollisen, paitsi koululaisen ja hänen perheensä. Maailmanlopun jälkeisessä maailmassa kaikki on entistä paremmin, ja perheellä on aikaa yhdessäoloon. Ovathan he mitä ilmeisimmin viimeiset elossa olevat ihmiset.

Koulukiusaaminen on noussut valitettavasti viime aikoina uutisiin kotimaassa, ja maailmanluokan pandemia maalaa epävarmaa tulevaisuuskuvaa, mikä vaikuttaa eritoten nuoriin. Vooosh! kuvaa hirtehisellä otteella nuoren ihmisen selviytymisstrategioita maailmassa, jossa toinen ihminen on uhka.

Rakastajat-teatterin Vooosh! on maailman ensimmäinen monologista tehty ammattiproduktio sekä maailman ensimmäinen käännös ja näin ollen myös kantaesitys.

Käsikirjoitus: Philip Ridley
Ohjaus ja suomennos: Reetta Vehkalahti
Näyttelijä: Henri Välikangas
Tekniikka: Andrew Ahtiainen, Pedro García Diaz, Sami Rosnell
Liikkeen asiantuntija: Tiina Santavuo
Visualisointi: Työryhmä
Graafinen suunnittelu: Ville Salén
Tuotanto: Rakastajat-teatteri ja työryhmä


Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy.

Kiitokset: Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan rahasto, Ida Aalberg -säätiö, Taiteen edistämiskeskus - Satakunnan taidetoimikunta, Kulttuuritalo Annis

ESITYSPÄIVÄT JA LIPUT

Studio Hilkka

Ke 1.9. klo 19 ENNAKKO I
To 2.9. klo 19 ENNAKKO II
Pe 3.9. klo 19 ENSI-ILTA
To 16.9. klo 19
Pe 17.9. klo 19
La 18.9. klo 15
La 18.9. klo 18
To 14.10. klo 19
Pe 15.10. klo 19
La 16.10. klo 15
La 16.10. klo 18
To 28.10. klo 19
La 13.11. klo 15
La 13.11. klo 18
Pe 26.11. klo 19
La 4.12. klo 15
La 4.12. klo 18


Liput 29/25/16€

​​​​​​​Kesto n. 1h (ei väliaikaa)
​​​​​​​Ikäsuositus K-13
Ovet aukeavat 1h ennen esityksen alkua


Esitys on lähdössä myös kiertueelle 2022 kouluihin, toisen asteen oppilaitoksiin, kulttuuritiloihin, teattereihin ja festivaaleille.

Jos olet kiinnostunut tilaamaan esityksen vierailulle, ota yhteyttä: henri@rakastajat.fi


TEATTERIARVIOT JA KATSOJAPALAUTE

"Välikangas ei haparoi tunnin mittaisessa esityksessä hetkeäkään, vaan antautuu täydelle tulkinnalle väkivallan uhriksi joutuneesta koulupojasta. Kyse on poikkeuksellisesta huippusuorituksesta." - Pertti Pitkonen, Satakunnan Kansa

"Henri Välikangas vangitsee ensi sekunnista alkaen katsojat näytelmään, joka koskettaa, ravistelee, suututtaa ja itkettää. ★★★★★" - Leena Reikko, Kulttuuritoimitus

"Henri Välikangas onnistuu roolissaan hienosti ja sisäistää vahvasti koulukiusatun pojan olemuksen. Hänen herkästä ja tarkkanäköisestä tulkinnastaan ei puutu mitään eikä siinä ole mitään liikaa. Näyttelijä on vahvasti läsnä, hän on ilmeikäs ja ilmaisuvoimainen myös tavassaan liikkua." - Maarit Anttila, Länsi-Suomi

"Oli parasta mitä olen teatterissa hetkeen nähnyt. Henri ja Reetta saivat taitavalla tekemisellään tämänkin kyynikon liikuttumaan aidosti. Suosittelen näytelmää jokaiselle, joka on ikinäkään tekemisissä toisten ihmisten kanssa."

"Voimakas ja koskettava monologi koulukiusaamisesta ja siitä selviytymisestä, joka sai ainakin mun tunteet pintaan tosi voimakkaasti. Esityksen jälkeen oli tosi sanaton olo... Voispa kaikki maailman ihmiset nähdä tän."

"Oli yks parhaista esityksistä mitä ikinä nähny, muhun uppos kyl kovaa! Todellakin kannattaa mennä katsomaan!"

​​​​​​​NÄMÄ VOISIVAT KIINNOSTAA SINUA